Српски гандизам

Мост на Ибру, барикада, К. Митровица 12. децембар 2011.

         Не дају се српске барикаде.

         Упркос томе што би сви у Приштини и сви у Бриселу, а и многи у власти у Београду, волели да им виде крај. Зато им већ залазе иза леђа. Покушајима да унесу раздор међу председнике четири српске општине севера Косова, са намером да бар двојица од њих на актере српског гандизма погледају са висине њима обећаних нових положаја и бенефиција.

         А на саме барикаде - као на жуто лишће на овим снимцима.

         Зато им се већ прикучују поткопавањем 1244. Већ су кренули да тврде да је све решено тајним клаузулама Кумановског споразума (да се још Милошевићева Србија тада одрекла КиМ). Већ сугеришу да се више нема шта бранити јер је сама резолуција фактички стављена ван снаге шиптарским проглашењем независности Косова. Праве се као да говоре сушту истину, а ипак се полако открива (Расим Љајић) да је Брисел уочи 9. децембра рекетирао Београд да би изнудио трампу: ви нама одрицање од резолуције 1244, ми вама кандидатуру 2011.

         Упркос свему, не дају се српске барикаде. Српски гандизам се показује - зимзеленим. Уосталом, српско око на месту овог жутог децембарског лишћа већ види - ново и нежнозелено.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари