РИСТИЋ: Нећемо ЕУ ако цена треба да буде наш нестанак!

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ЗУБИН ПОТОК ПОРУЧИО БЕОГРАДУ ДА СРБИ СЕВЕРА НЕ МОГУ БИТИ КРИВИ ШТО СЕ БОРЕ ДА ОСТАНУ У СВОЈОЈ ДРЖАВИ

фото: Тањуг

  • На барикадама смо да бисмо спречили косовске институције да дођу на север Косова. Покушаћемо да нађемо решење да КФОР поново врши свој мандат и да се слободно креће, али није посао КФОР-а да води политику, изјавио је Славиша Ристић
  • Силом нам се нуди само једна ствар - независно Косово и његове институције, па ће бити најбоље да се на референдуму народу постави питање да ли су за институције независног Косова
  • Сматрамо да треба да поштујемо Републику Србију и њене законе, али очекујемо од свих, нарочито од државе Србије, да поштује наше право и оно за што се боримо, наглашава Ристић

        ЗУБИН ПОТОК,  (ФоНет) - Председник општине Зубин Поток Славиша Ристић изјавио је да Срби на Косову немају ништа против интереса своје државе и уласка Србије у Европску унију (ЕУ), али „ако би то требало да буде цена нашег нестанка са ових простора, то не можемо да прихватимо“.

    Нажалост за све су криви Срби на северу Косова, како се то представља, Срби не могу бити криви зато што се боре да остану у држави Србији, изјавио је Ристић новинарима у Зубином Потоку, после разговора са представницима КФОР-а.

    „Нико на Косову и Метохији међу Србима нема ништа против напретка своје државе и њеног уласка у ЕУ, али ако цена тога треба да буде наш нестанк са ових простора, ако морамо да изгубимо своју земљу, породице и куће, због уласка у ЕУ, то не можемо да прихватимо“, додао је он.

    Али, као је истакао, то не бисмо предлагали Србима у било којем другом делу Србије, јер не бисммо волели да Србија уђе у ЕУ, ако треба да пропадне Шумадија или било који део Србије.

    Српски народ на Северу, нема ништа против тога да КФОР испуњава свој мандат и да се слободно креће по северу, истакао је Ристић.

    Они су овде да би спречили косовске институције да дођу на север Косова и да спрече Еулекс, који помаже косовским властима да успостави своју власт. Покушаћемо да нађемо решење да КФОР поново врши свој мандат и да се слободно креће, али није посао КФОР-а да води политику, изјавио је Ристић.

    Силом нам се нуди само једна ствар- независно Косово и његове институције, као једино решење, а овај народ је протестима и барикадама кренуо у борбу против тога, подсетио је он.

    Ристић је предложио да се на референдуму народу постави питање да ли су за институције независног Косова.

    Нека народ плебисцитарно каже да ли је за и не, и да добијемо коначан одговор.

    Ми сматрамо да треба да поштујемо Републику Србију и њене законе, али очекујемо од свих, нарочито државе Србије, да поштује наше право и оно за што се боримо, поручио је Ристић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари