Рикер и Дел би да у северној Митровици направе општину за мање од 1000 Албанаца!

ЗАМЕНИК ПОМОЋНИКА ХИЛАРИ КЛИНТОН

У НАЈВЕЋОЈ СРПСКОЈ ОПШТИНИ СЕВЕРНОГ КОСОВА РАДИО СРБИМА ИЗА ЛЕЂА

Крстимир Пантић

  • Председник општине Косовска Митровица крстимир Пантић за Фактu: Дошли су да погурају формирање албанске општине унутар северне Митровице! Зато су све Србе смишљено заобишли!
  • Намера им је да се том „општином“ забије албански клин у српску Митровицу! Да се прогласи да је и северна Митровица интегрисана у институције државе Косово! Зато у Бошњачкој махали траже простор за ту „општину“
  • Имају намеру да у њој фиктивно запосле око 50 људи! Они би се на тој „општинској адреси“ фиктивно водили, а радили би негде другде и за то примали плате! Рикер је, очито, дошао да то подржи и „окади“
  • Намера им је да прво сломе српску Митровицу, па да крену на остале три општине севера Косова
  • Зато се надамо да ће и референдум и наши парламентарни избори бити одржан и јужно од Ибра. Јер, и тамошњим Србима су албанске институције и власт наметнути

        ПРВО се појавила мало чудна агенцијска вест: да је заменик помоћника Хилари Клинтон - Филип Рикер - посетио северну Митровицу. Српску Митровицу, а да се у њој срео са представницима тзв. локалног „Општинског припремног тима“, и разговарао о „будућности тима и изузетном раду који обавља у циљу побољшања живота људи“.

        Све је изгледало утолико чудније што се у саопштењу америчке амбасаде наглашавало: да су чланови тог „тима“, чије напоре за „побољшање живота грађана подржава влада САД“, пренели Рикеру да пројекат за игралиште и остале иницијативе представљају приоритет за „грађане северне Митровице“.  

        „Замирисало“ је на Србе-колаборационисте. Поготово што је у истом саопштењу било наведено: „Општински припремни тим“ је влада Косова основала ради припреме локалних избора и формирања општина у складу с планом Мартија Ахтисарија. Ствари су, међутим, и сложеније и - много горе!

        Ево шта је о свему за ФАКТИ рекао председник општине Косовска Митровица Крстимир ПАНТИЋ.

        Да ли сте имали прилику да разговарате са Рикером, с обзиром да би било најприродније да му, чак, управо Ви будете домаћин?

        - Не! Не само да нисам био, као ни моји сарадници, ни на шта позван, него првих сати нисмо ни знали да је Рикер у нашем граду! Имали смо једино најаву до долази амбасадор САД  у Приштини Кристофер Дел, али ни он није долазио да би се видео са Србима!

        Па, зар Рикер и дел нису долазили да са Србима разговарају о претварању северне Митровице у посебну општину? Зар Срби не чине тај „Општински припремни тим“?

        - Све је управо супротно! Дошли су да погурају формирање албанске општине унутар северне Митровице! Зато су све Србе смишљено заобишли! У том „припремном тиму“ су само Албанци!

        Какву албанску општину? Има ли у северној Митровици уопште довољно Албанаца и за пола општине?

        - Наравно да нема! Има их укупно мање од 1000! Живе у Бошњачкој махали, Мико насељу и Сувом Долу...

        Па како да праве општину за мање од 1000 душа?! Боље речено, због чега праве општину за ту шаку јада?!

        - Намера им је да се том „општином“ забије албански клин у српску Митровицу! Да се прогласи да је и северна Митровица интегрисана у институције државе Косово! Зато у Бошњачкој махали траже простор за ту „општину“. Имају намеру да у њој фиктивно запосле око 50 људи! Они би се на тој „општинској адреси“ фиктивно водили, а радили би негде другде и за то примали плате! Рикер је, очито, дошао да то подржи и „окади“.

        Онда је то и више него клин! Онда је то нож у српском боку?!

        - Управо тако! Зато је Рикер и дошао, а Дел свим тим диригује! Намера им је да прво сломе српску Митровицу, па да крену на остале три општине севера Косова.

        Колико све те припреме трају?

        - Са тим „Општинским припремним тимом“ се играју већ две године. Да није било барикада, вероватно би већ нешто покушали! Зато наш сретењски референдум може имати судбински значај. Њиме се боримо и против те албанске општине-ножа!

        Рикер вам је из Приштине поручио да нема промене граница ни поделе Косова. Председник Србије говори о четири тачке од којих ни једна не оставља КиМ у Србији. Вук Драшковић позива на прихватање „нестатусног Ахтисарија“. Зар се не бојите да Рикер, Тадић и Драшковић говоре о истом и да ћете се суочити са новим наметањима и из Приштине и из Београда и из „међународне заједнице“?

        - Прибојавамо се, наравно. Само, ми нећемо одустати! Зато се надамо да ће и референдум и наши парламентарни избори бити одржан и јужно од Ибра. Јер, и тамошњим Србима су албанске институције и власт наметнути. А још их представљају Срби - некаква самостална српска либерална странка и Рада Трајковић - који не могу никога представљати. А Рада Трајковић, осим тога, више и не зна шта прича. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари