Раковић: Милов режим или ће се вратити српском духу, или даље ићи ка Старчевићу и Павелићу

НА БЕОГРАДСКОМ ПРАВНОМ ФАКУЛТЕТУ ПРОМОВИСАНА КЊИГА „ЦРНОГОРСКИ СЕПАРАТИЗАМ“

* Владика Јоаникије благословио скуп и потврдио да је српски народ спреман на одбрану својих храмова и манастира. Нагласио је да је Црна Гора, српско огледало, дошла до тога да своју историју негира и тумачи са позиција наших непријатеља

* Бранимир НЕШИЋ: Књига “Црногорски сепаратизам” је студија о стварању савременог Монтенегра и расрбљавању српске Спарте. Исход  је неизвестан јер проблем не могу решити само Срби из Црне Горе, већ сви Срби. Нужан је заједнички рад на повратку српске државности Црне Горе

* Аутор Александар РАКОВИЋ: Србија, Црна Гора и Република Српска биће поново уједињене. Црногорски сепаратисти су се већ предали јер су спремни да ударе на СПЦ. Зашто ову књигу црногорске власти, које ме иначе стално нападају, сада не помињу? Зато што их она мучи и подсећа да су конвертити. Криће књигу и надаље од своје омладине. Морамо имати одговоре на све оно што се ради Србима у Црној Гори. Не смемо да власт у Подгорици молимо. Она такве поруке не разуме

__________________________________________________________________________

         ПРОМОЦИЈА књиге др Александра Раковића „Црногорски сепаратизам“ одржана је у препуном амфитеатру II „Слободан Јовановић“ на Правном факултету Универзитета у Београду, у организацији Студентског клуба тог факултета.

         На почетку је Његово преосвештенство епископ будимљанско-никшићки Јоаникије благословио скуп и присутнима пренео тренутну ситуацију у Црној Гори, потврђујући да је српски народ спреман на одбрану својих храмова и манастира.

         Додао је: „Доста сам од Раковића научио, нарочито из његових обраћања јавности. Радујем се овој књизи јер је занимљива тема о томе како Црна Гора, српско огледало, долази у такву кризу, да своју историју негира и тумачи са позиција наших непријатеља“.

         Бранимир Нешић, директор издавачке куће Catena Mundi, похвалио је књигу као издавач и указао да се она појавила у право време, имајући у виду тренутна дешавања на простору Црне Горе.

         Директор издавачке куће Catena mundi Бранимир Нешић сматра да је ова књига изашла у правом тренутку:

         „Оно што се дешава у Црној Гори није само тренутна невоља, већ много дубљи проблем. Нисмо били свесни конвертита у српском народу. Наши су непријатељи те конвертите стварали не само у Црној Гори, већ свугде где је било Срба. Тако је идејни стваралац босанске нације један аустријски чиновник. Књига “Црногорски сепаратизам” је студија о стварању савременог Монтенегра и расрбљавању српске Спарте. Исход  је неизвестан јер проблем не могу решити само Срби из Црне Горе, већ сви Срби. Нужан је заједнички рад на повратку српске државности Црне Горе“. 

         Историчар др Чедомир Антић, ванредни професор Филозофског факултета Универзитета у Београду, указао је да конструкт црногорске нације нема прошлост, јер су сви ранији Црногорци истовремено били и Срби.

         Некадашњи министар вера у Савезној влади СР Југославије и Влади Републике Србије др Богољуб Шијаковић, редовни професор Православног богословског факултета, говорио је о томе колико је болна тренутна ситуација у Црној Гори, за читав српски народ без обзира где живео.

         Аутор ове занимљиве књиге налази корене сепаратизма унутар српства и открива, нагласио је Шијаковић, од кога се Црна Гора отцепљује - од Србије или од српства.

         Он је указао да се Црна Гора после отцепљења није уопште обновила и да је та земља, коју је створио српски народ, остала иста. Једино је порастао аутошовинизам, којег има и у самој Србији.

         „Свима у свету се, када је то општекорисно, толерише национализам, а само у Србији не“, нагласио је Шијаковић.

         Публика се подигла на ноге, када је аутор књиге Александар Раковић рекао да ће Србија, Црна Гора и Република Српска бити поново уједињене.

         „Црногорски сепаратисти су се већ предали јер су спремни да ударе на СПЦ. Зашто ову књигу црногорске власти, које ме иначе стално нападају, сада не помињу? Зато што их она мучи и подсећа да су конвертити. Криће књигу и надаље од своје омладине. Њима су остала два пута. Први је да се врате српском духу, а други - да се врате Старчевићу и Павелићу. Морамо имати одговоре на све оно што се ради Србима у Црној Гори. Не смемо да власт у Подгорици молимо. Она такве поруке не разуме“, истакао је Раковић.

         Историчар Чедомир Антић се придружио критици актуелних српских политичара и рекао: „Овде су политичари спремни све да прихвате, само да буде мир“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари