Пред Србима је будућност мирења са свима који су их убијали и отимали им територије

НА СТЕПИНЧЕВОМ ГРОБУ - ПРЕД КОЈИМ СВАКИ ПАПА САВИЈЕ КОЛЕНА

- И ДАЉЕ ЈЕ УСТАШКА ЗАСТАВА

  • Ми испуњавамо све наредбе, потписујемо и уговоре за изградњу саобраћајница и повезивање свеколиких Шиптара - од Тиране до Ниша! То им је сад најновија територија која им улази у велику Албанију! Не би имало смисла да им је целу не увежемо и изградимо - е, зато - до Ниш!
  • Браћа Хрвати ни у десет колумни не би стали! И са њима имамо наредбу да се регионално измиримо! Сад, како... - како год знамо и умемо! А не да „умемо“ него се - шта год да су нам у последњих 100 година радили - толико миримо да нормалног човека обузме гађење до повраћања!
  • Мени је сад већ ових несрећних Хрвата и жао - сву енергију на нас потрошише! Колико само они морају упорно и дуготрајно да пљују, газе, вређају, лажу и понижавају Србију - не би ли је натерали да се пробуди и реагује! На великим су они мукама с нама, како год се окрене! Колико је њима само требало рада у последњих 100 година док нас нису поубијали, покрстили и протерали!
  • У Горњем граду у Загребу, између зграде владе у Банским дворима и Сабора, стоји њихова најзначајнија богомоља, испред које им се одвија главна прослава Дана државности, жупна црква св. Марка - на чијем крову сија усташки грб - са белим пољем као првим! Цркву су више пута обнављали, дограђивали, реновирали, пре 15 година су је скоро целу позлатили, али усташки симбол - грб на крову - стоји угланцан и непромењен!
Пише: Милијана БАЛЕТИЋ
 

        РЕГИОНАЛНО помирење које на западњачкој листи наредби Србији стоји као прва тачка, стисло је Београд, засад, између Шиптара и Хрвата - стављајући га на муку! То што су нас тамо клали, прогонили, пљачкали, отели територију - прошлост је! Сад долази будућност састављена од - мирења са свим тим злочинима!!!

        Шефица ЕУропејске канцеларије у Приштини - не трепнувши - изјавила је да је „Косово равноправан партнер Европске уније на Балкану“ - а то што има пет чланица те ЕУ којима не пада на памет да га признају - прећутано је!

        И „пријатељска“ Француска отворено се ставила у заштиту Шиптара, а против Срба и Србије!

        Охрабрен тапшањима у Вашингтону, њен председник Емануел Макрон јавно је запретио како ће Француска уложити оштар протест свима који се усуде да повуку признање „Косова“ - монструма од државе! А садашњи шиптарски „државници“ и дојучерашњи терористи УЧК, поручили су Београду да ће испунити, пет година старо потписано бриселско обећање о конституисању Заједнице српских општина (ЗСО), кад од Србије добију и пристанак за столицу у УН!

        Ко иза ових прохтева стоји, недавно се похвалио премијер „Косова“ Рамуш Харадинај, признавши да они немају спољну политику него раде оно што им Америка и Запад наложе!

        Није да се није знало да сви ови налози Србији нису у моћи Шиптара него наших западних „пријатеља“, али слуђивање и терање народа у заблуду и на марширање ка ЕУропи се не зауставља - газимо још јаче! Испуњавамо све наредбе, потписујемо и уговоре за изградњу саобраћајница и повезивање свеколиких Шиптара - од Тиране до Ниша! То им је сад најновија територија која им улази у велику Албанију! Не би имало смисла да им је целу не увежемо и изградимо - е, зато - до Ниш!

        Падосмо с ногу и од регионалних састанака, све зарад помирења! Ту су и дочекивања представника ЕУропе - од шефице јој дипломатије и безбедности Федерике Могерини, па све до председника Европског савета Доналда Туска - а све ради припреме за Самит ЕУ и држава Западног Балкана 17. маја у Софији, на којем је - и „Косова“ - држава?!

        А тек браћа Хрвати, они - ни у десет колумни не би стали! И са њима имамо наредбу да се регионално измиримо! Сад, како... - како год знамо и умемо! А не да „умемо“ него се - шта год да су нам у последњих 100 година радили - толико миримо - да нормаланог човека обузме гађење до повраћања!

        И овај садашњи шамар који смо примили „због“ министра војног Александра Вулина, био је такав да нисмо имали куд него да вратимо, мада - тешка срца! Позив СПЦ Вулину да присуствује комеморацији српских жртава усташког геноцида у Млаки код Јасеновца, изазвао је гунђање у Хрватској, а онда се наш министар у одговору замерио Хрватима, јер је рекао да о његовој посети Хрватској одлучују „он и врховни командант Војске Србије Александар Вучић“, а не било ко други! Ово спомињање „врховног команданта Војске Србије“, протумачили су као „негирање суверенитета Хрватске“ и забранили Вулину улазак у лијепу њихову и - показали Србији ко одлучује!

        Ту ти они нас натераше да осветламо образ, ударимо реципроцитет и забранимо улазак у Србију њиховоме министру одбране Дамиру Крстичевићу! Иначе, Крстичевић је, још када је Вучић с почетка фебруара био у званичној посети Хрватској, рекао да пре него што им дође, мора најпре да се Хрватској „извини због великосрпске агресије“! Да не би забране Вулину - осташе зачепљене уши Србије на изговорену „великосрпску агресију“!

        Мени је сад већ ових несрећних Хрвата и жао - сву енергију на нас потрошише! Колико само они морају упорно и дуготрајно да пљују, газе, вређају, лажу и понижавају Србију - не би ли је натерали да се пробуди и реагује! На великим су они мукама с нама, како год се окрене! Ретко који народ би истрајао у ономе у чему они трају! Колико је њима само требало рада у последњих 100 година док нас нису поубијали, покрстили и протерали! И није крај - још живих Срба тамо има! Мало, али има - толико да Хрвати ни сада не одустају!

Лубурић са усташама у Јасеновцу

        А тек мртви Срби - и због њих су се о јаду забавили! Дан-ноћ их препакују, бришу, деле, одузимају, скидају нуле, мењају цифре, уклањају трагове...!

        Кад се примакне комеморација усташког геноцида у Јасеновцу - настане кошмар, деле се у неколико колона - ове године су у три колоне изражавали „сућут“ на јасеновачком стратишту!

        Ту је сад пала и напрасна иницијатива хрватске председнице Колинде да се оснује комисија која ће утврдит' „истину и тачан број жртава у Јасеновцу“! Треба то и даље некако смањивати, јер - толико Срба су поубијали да - тешко земља то може да прогута!

        Комисија им је тренутно најновији трик - траже да се утврди истина до 1945. и након тога! Ово „након '45.“ треба им како би „доказали“ да је логор радио и после '45. што би им послужило као доказ да су жртве били Хрвати, јер су „наводно“ тада у њему убијане усташе, што - до ове Колиндине измишљотине - никад нико није ни чуо ни видео - нити о томе иједан податак постоји!

        Усташки логор Јасеновац, највећи на овом делу Европе, био је искључиво под командом Хрвата, у њему је, према западним обавештајним подацима, обелодањеним непосредно по завршетку Другог светског рата - на најсвирепији начин убијено преко 500.000 Срба - како и стоји на исписаној табли на јасеновачком стратишту у Доњој Градини!

        Хрватска своје монструозно недело више од 70 година упорно покушава да умањи смањивањем броја жртава који безочно растеже од 40.000 до највише 80.000 - и то, не само Срба, него - укупно убијених?!

        А тек то што сваке године 12. маја лију сузе на комеморацији ликвидације усташа у Блајбургу и величају усташку војску - посебна је прича!

        Та фешта им је, иначе, под покровитељством хрватског Сабора, што у суштини значи хрватског народа, јер представници народа чине парламент у свакој држави!

        ЕУропа и цео Запад к'о заливен - ни „а“!

        Први пут ове године се гласнуло аустријско министарство унутрашњих послова. Кажу да разматрају да закон о забрани величања нацизма прошире и на забрану усташке симболике! Е, добро сте се сетили, макар да размишљате! Побунио се и градоначелник Блајбурга Штефан Височниг, који каже да је последњих година и црквени помен у Блајбургу постао фашистички! Па, господине - он је сав, од настанка до данашњег дана - био под црквеним римокатоличким патронатом! То је хрватска вертикала, симболика - то су они!

        У Горњем граду у Загребу, између зграде владе у Банским дворима и Сабора, стоји њихова најзначајнија богомоља, испред које им се одвија главна прослава Дана државности, жупна црква св. Марка - на чијем крову сија усташки грб - са белим пољем као првим! Цркву су више пута обнављали, дограђивали, реновирали, и сад пре 15 година су у њу уложили огромна средства, скоро је целу позлатили - али усташки симбол - грб на крову - стоји угланцан и непромењен!

        На стотинак метара испод ове цркве им је катедрала, а у њој - Степинчев гроб! Тако се - сви хрватски симболи непрекинуте државне вертикале - налазе у кругу један поред другог: Сабор десно, Бански двори лево - у средини црква са усташким грбом - а Степинац у катедрали!

Црква св. Марка у Загребу

        И сад би ми да се они одрекну своје суштине и својих симбола! Па то је Хрватска! То су знамења под којима постоје и која негују!

        Управо под тим грбом са цркве им - Србе су трпали у логоре, клали, убијали маљем, кували од њих сапун у казанима, пунили јаме дотученим и недотученим српским мученицима, покрштавали их...!

        Монструми НДХ су се под истим овим симболима заклињали на уништење Срба!

        Цитирајући пронађена документа, Драгоје Лукић у својој књизи „Рат и дјеца Козаре“ наводи познате ставове државног врха усташке НДХ - претходнице им данашње Хрватске. Њихово „државно и повијесно право“ из пера Павелићевог министра за наставу и богоштовље НДХ Миле Будака гласи: „Један дио Срба ћемо побити, други раселити, а остале превести на католичку вјеру и тако претопити у Хрвате.“

        Усташки поглавник Анте Павелић се заветовао: „Из слободне Независне Државе Хрватске биће искоријењен сав коров што га је туђинска душманска рука била посијала“.

        Павелићев законодавац Милован Жанић: „Ово има бити земља Хрвата и никога другога. И нема те методе коју ми нећемо као усташе употријебити да начинимо ову земљу збиља Хрватском и да је очистимо од Срба.“

        Дионизије Јуричевић, римокатолички свештеник из јата кардинала Алојзија Степинца и упосленика у Павелићевом вјерском одсјеку, рекао је: „У овој земљи не може нико да живи осим Хрвата, а ко неће да се покрсти ми знамо куда ћемо с њим. Данас није грехота убити и мало дијете које смета усташком покрету. Немојте мислити што сам свећеник да не могу узети стројницу у своје руке и таманити све до колијевке, све оно што је против усташке власти и државе.“

        Њихов једини компромис који су направили после Другог светског рата био је промена у низу црвено белих коцкица на грбу! Извршили су ротацију прве коцкице на званичном грбу - уместо беле само су ставили да им црвена буде прва - све остало што раде и чему се клањају и моле - раде испод грба који почиње са белим пољем - симболом усташтва!

        Сваки папа који их посети - а посети их сваки - клечи и моли се пред Степинчевим гробом, на којем је - како и доликује - усташки грб!

        Када их је 2011. посетио тадашњи папа Бенедикт XVI прво је нажуљао колена пред блаженим Степинцем, а онда је рекао да је он „велики пастир, велики хришћанин, а и човек егземпларног хуманизма“!

        И ми би сада од западњака правду за српске жртве геноцида у Хрватској, а њима онај који је покрштавао Србе и благосиљао усташку руку која их је клала - „егземпларни хуманиста“?! То што Срби на све ово жмуре и заборављају, неће бити да, још и више од тога, западни им подржаваоци не знају!  

        Па, зна се и како су у рату '90-тих правили ову им најновију Независну Државу Хрватску, али пошто Срби од свега највише воле да забораве - ево оне познате наредбе коју је Туђманов министар полиције Јосип Бољковац давао полицији коју је по Хрватској слао на адресе официра Срба у ЈНА: „Закуцајте им на врата, и кад отворе - пуцајте им у главу“!

        А тек она Туђманова на Бријунима пред „Олују“: „Учините тако да Срби практично нестану“!

        И после свега, Србија - по ко зна који пут - у шоку због поклича „за дом спремни“ и разапињања застава са усташким грбом испред Јасеновца за време комеморације! И јесте све ово шок - али шок од - толико упорне, дуготрајне и вишеструке - српске заблуде!

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари