Песма и ватромет за барикаде

Српска Нова Година у Српској Косовској Митровици

Фото: Блиц

* Поред саме барикаде код моста на Ибру у 21 час почело је новогодишње славље. За себе и своје. Мада је музику и песму `са севера` (Цмок фолка и Рибље чорбе) могло да чује и пола шиптарске јужне Митровице, а можда понајбоље – Тачијев министар полиције Бајрам Реџепи чија је породична кућа једва 300 метара од моста

* Српски лидери севера Косова и сви виђенији људи били су поред митровичке новгодишње барикаде

         СРПСКИ  дух није само на барикадама. Српски дух пева и у тешким временима.

         Сити космополитски Београд није имао ни `три чисте` ни три прста да на неком од својих тргова дочека Српску Нову Годину. А српска Косовска Митровица јесте!

         Поред саме барикаде код моста на Ибру у 21 час почело је новогодишње славље. За себе и своје. Мада је музику и песму `са севера` могло да чује и пола шиптарске јужне Митровице, а можда понајбоље – Тачијев министар полиције Бајрам Реџепи чија је породична кућа једва 300 метара од моста.  

         Цмок фолк - бенд из Зубиног Потока наступио је `за загревање`. А онда су се – бурно поздрављени - на бини појавили Бора Ђорђевић и његова Рибља Чорба.

         На месту на којем се последњих година твори део текуће српске историје окупило се више хиљада грађана. Свесни да и ова прослава учвршћује не само митровичку барикаду. Да ће и она прерасти у својеврсну барикаду опстанка и останка Срба на северу и целом Косову и Метохији.

         Најдаље се, наравно, видео велики ватромет.

         Сви српски лидери севера Косова и сви виђенији људи били су поред митровичке новгодишње барикаде.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари