ПАНТИЋ: А референдум ће ојачати преговарачку позицију Србије!

СРБИ СЕВЕРА КОСОВА ИЗНЕНАЂЕНИ ПОЗИЦИЈОМ БЕОГРАДА

Крстимир Пантић

  • Сигуран сам да ће председник Србије Борис Тадић и влада прихватити нашу одлуку и да ће на крају подржати референдум, јер исход референдума може само да ојача преговарачку позицију и допринесе постизању бољег решења што се тиче статуса Косова, изјавио је председник Косовске Митровице Крстимир Пантић

        КОСОВСКА МИТРОВИЦА, (ФоНет) - Представници Срба са севера Косова изненађени су одбијањем Београда да им пружи подршку за одржавање референдума на којем би се грађани изјашњавали да ли прихватају косовске институције на северу Косова, јавио је данас Б92.

        Председник Општине Косовска Митровица Крстимир Пантић изјавио је да ће референдум ојачати преговарачку позицију Србије у дијалогу са Приштином, док став Београда тумачи као последицу притиска Европске уније.

        Сигуран сам да ће председник Србије Борис Тадић и влада прихватити нашу одлуку и да ће на крају подржати референдум, јер исход референдума може само да ојача преговарачку позицију и допринесе постизању бољег решења што се тиче статуса Косова, рекао је Пантић.

        Он је изјавио да референдум неће коштати буџет Србије или буџете локалних самоуправа ни један динар.

        „Чланови општинских комисија и гласачких одбора радиће волонтерски, а имамо двадесетак фирми које су се пријавиле да спонзоришу штампање гласачког материјала“, рекао је Пантић.

        Представници Владе Србије оценили су да је референдум лоше решење, које ће искомпликовати ситуацију на северу Косова.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари