Овај изборни покушај да се направимо мртвим неће проћи ни код медведа ни код хијена

РЕЖИМ ЈЕ ОБЕЗБЕДИО – У СВОЈУ КОРИСТ – ПОБЕДУ ПРЕДРАСУДА НАРОДА О СЕБИ И СВЕТУ У КОМЕ ЖИВИ

 • Маестралном синтезом обележавања и болних и светлих историјских тренутака наше давне и блиске прошлости, Вучић је врло сензитивно обележио погром из Крајине, јавно избројао 500 000 убијених Срба у Јасеновцу, супротставио се у неколико наврата хрватским и британским провокацијама и врло спретно одржавао уверење о јачој руској присутности у Србији него за време претходних власти
 • Режим је раскрилио огроман маркетнишки летећи патриотски ћилим испод којег је успешно угуравао Бриселске споразуме, ИПАП, смањење пензија, значајан пад животног стандарда, додворавање страним банкама, ММФ-у и штрокавом арапском капиталу и онемогућио јавност да сазна више о постојању НАТО канцеларија по војним институцијама, Воткинсовом раду у полицији, деловању Источно-западног моста и Трилатерале у самој Влади
 • Ови избори нису дали зелено светло СНС-у да Србију води у ЕУ већ су само потврдили да народ и даље мисли и потајно се нада да је Вучић онај који ће притискати праву дугмад у правим моментима и преокрет извести без потреса и прекомерног и беспотребног полома па српски брод укотвити негде између - тако да прамац за сваки случај окренут према Русији
 • Али, време више нит капље нит цури већ тече хировито и непредвидиво и само је питање момента када ће се Западна машинерија свом силином острвити и на Србију и Српску. Српски брод ће ипак убрзо морати да се нагло заокреће јер стварни покретачи светских дешавања, ратова и насилних сеоба народа, неће имати нимало разумевања за српску потребу за паузом у току светског престројавања јер су они, па и онда када смо ми то и заборављали, увек били свесни ко смо, одакле смо, где смо и куда увек на крају одемо

Пише: Оливер ВУЛОВИЋ

         РЕЗУЛТАТИ овогодишњих избора су, иако је режиму откинут део досадашњег огромног владајућег колача, ипак на крају довели до победе народних предрасуда о свету у ком живи, онога што је о том свету прочитао, видео и чуо путем контролисаних медија, те је тако опчињен увереношћу да је померио границе сазнања и демаскирао покушаје тајног владања странаца над својом државом изашао на изборе и начином на који је гласао запоставио веома узнемирујуће истине о суштини владавине својих политичара у сопственој земљи а којима у ствари владају странци и коорпорације против којих мисли да је на изборима гласао.

         Маестралном синтезом обележавања и болних и светлих историјских тренутака наше давне и блиске прошлости, режим Александра Вучића је прошле и ове године говорио о агресији а не интервенцији НАТО пакта и више осветлио жртве и хероје тог рата, врло сензитивно обележио погром из Крајине, јавно избројао 500 000 убијених Срба у Јасеновцу а не неки имагинарни број невиних људи разчличитих религија, нација и политичких уверења, снажно обележио годишњице Великог рата и српских битака, Албанске голготе, супротставио се у неколико наврата хрватским и британским провокацијама, врло спретно одржавао уверење о јачој руској присутности у Србији него за време претходних власти.

         Режим је раскрилио огроман маркетнишки летећи патриотски ћилим испод којег је успешно угуравао Бриселске споразуме, ИПАП, смањење пензија, значајан пад животног стандарда, натпросечно субвенционисање страних инвестиција а што је други назив за давање мита страним корпорацијама, додворавање страним банкама, ММФ-у, штрокавом арапском капиталу, ниподаштавње националног путем агресивног протестантског прозелитизма са највиших државних позиција, спречавање јавности да сазна више о постојању НАТО канцеларија по војним институцијама, Воткинсовом раду у полицији, деловању Источно-западног моста и Трилатерале у самој Влади.

         Режим је успешно усмеравао светла на догађаје о којима народ воли да чује са људи и организација који заиста владају нашим животима.

         Режиму су положај олакшавали и ступидни акти опозиције која је претендовала да себе назива патриотском а која је, иако је променила поклопац на тегли и ставила другу етикету, на површини садржаја тегле упорно остављала да стоји и шири се петооктобарска плесан која је током кампање успела да резултује тиме да Санда Рашковић Ивић неколико пута режим Слободана Милошевића назове „малигним“ а период његове владавине „оно најгоре доба“ и да  пети октобар оправдава „одбраном Коштуничине победе“.

         Бољи поклон режиму на тацни Санда Рашковић Ивић није могла испоручити јер се Александар Вучић говорећи о „ужасу могућности повратка у прошлост“ грубо вербално поигравао са народом, дајући му назнаке типа „када кажем прошлост мислим више на петооктобраше а мање на Милошевића“ па је касније са много више такта и са више критичке подршке него оштре критике говорио о Милошевићевој борби него патриотски блок који се у праскозорје избора свео на две цигле и нешто академског малтера који није имао где да се уметне.

         Ови избори нису дали зелено светло СНС-у да Србију води у ЕУ већ су само потврдили да народ и даље мисли и потајно се нада да Александар Вучић није онај човек који ће у датом тренутку притиснути право дугме и српски брод нагло окренути према Русији, Бриксу и ОДКБ-у већ да ће повремено притискати праву дугмад у правим временима и преокрет извести без потреса и прекомерног и беспотребног полома па српски брод укотвити негде између, али да је прамац за сваки случај окренут према Русији.

         Свему је терцу давао и Војислав Шешељ са својим „Тому мрзим а Вучића донекле и разумем“

         Оно што три милиона људи, који су изашли на изборе, нису кроз дириговане медије успели да добију као информацију, а опозиција која је себе назвала патриотском није умела, а каткад ни хтела да им достави током свог предизборног провокативног кокетирања са стварношћу коју живимо, јесте - времена више нема.

         Време више нит капље нит цури већ тече хировито и непредвидиво као брдски бујични поток и само је питање момента када ће се претворити у поплавни талас Западне машинерије која ће се свом силином острвити и на Србију и Српску.

         Српски брод ће ипак убрзо морати да се нагло окреће јер стварни покретачи светских дешавања, ратова, насилних сеоба народа и манипулатори светским  шпекулативним капиталом неће имати нимало разумевања за српску потребу за паузом у току светског престројавања јер су они, па и онда када смо ми то и заборављали, увек били свесни ко смо, одакле смо, где смо и куда увек на крају одемо.

         Овај наш изборни покушај да се направимо мртви неће проћи ни код медведа ни код хијена.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Zoki's picture
Zoki (није потврђен) 00:20 26.04.2016.

 • +30
Voting is closed.

Srbija spava dubokim snom,a probudit ce se za zadusnice....

Санчо Панса's picture
Санчо Панса (није потврђен) 01:29 26.04.2016.

 • +1
Voting is closed.

Srbija se već probudila, sa Šešeljom u parlamentu, DSS-Dveri, kao i ekipa koja slijedi Popoića, svi su oni Proruski, a ima ih u velikom broju u SPS, a to će se tak sada pokazati u pravom svijetlu - ukoliko Zapadnjaci krenu da pritiskaju Vučića oko KiM, ili opet nekog novog pokušaja okretanja protiv Rusije!!! Živi bili pa vidjeli!!!

NE BRINI - PROBUDILA SE SRBIJA, A SADA ĆE DA NAŠA NACIJA DA SKOČI NA NOGE I POKAŽE DA ŽELI SA RUSIJOM USAVEZ!!! Vučić više da naraste ne može, sada samo može njegova popularnost da opada - zavisno od toga koliko ga budu stiskali Anglosaksi, tako će da raste opozicija, po principu Arhimedovog zakona!!!

Ti se Salis's picture
Ti se Salis (није потврђен) 07:22 26.04.2016.

 • +27
Voting is closed.

Pa jel vidis da imaju radulovica vec spremnog.Kad vucic padne.gledaj kako raste ko kvasac na sledecim izborima je dvocifren

SRBIN's picture
SRBIN (није потврђен) 12:32 26.04.2016.

 • +16
Voting is closed.

Tragikomični izbori u Obrenovcu! Gde su listići? „Patroliranje“, Čučković u obilasku…

Srbija je u nedelju birala i izabrala. Dok vlast slavi očekivanu, ubedljivu pobedu, opozicija uglas govori: „Izbori su neregularni“. Uporedo sa republičkim, održani su i pokrajinski i opštinski izbori, a tu je bilo svega i svačega. U Obrenovcu, beogradskoj opštini koja je u izbila u žižu javnosti pre dve godina, kada su se dogodile katastrofalne poplave, pobedu sa skoro identičnim rezultatom kao na nivou Srbije odnela je lista Srpske napredne stranke (48,42), na čelu sa dosadašnjim prvim čovekom Opštine Miroslavom Čučkovićem.
Vestionline
Gužva u Opštini Obrenovac posle zatvaranja biračkih mesta
Međutim, naš izvor koji je bio upoznat sa dešavanjima u nedelju na izborima u Obrenovcu, kaže da je bilo toliko nepravilnosti, da se to ne pamti.

Navijači „zavodili red“ pred izbore
Nekoliko dana pre izbora, u Obrenovcu su se pojavili pripadnici jedne navijačke grupe poznatog beogradskog kluba, koji su bili tu da „čuvaju“ plakate SNS-a da ih neko slučajno ne cepa ili prelepljuje.
– Neregularnosti su se dogodile već na otvaranju biračkih mesta. Na primer, manje listića na nekim biračkim mestima, što unosi sumnju da je trebalo da se pokrene „bugarski voz“ (to vam je kad birač donese popunjen listić, njega ubaci u kutiju, a iznese prazan – prim. aut.). Bilo je zloupotreba oko glasanja starih lica. Umesto njih su drugi zaokruživali – počinje priču za portal VESTIONLINE naš izvor.

Kada su se biračka mesta završila, tek tada su usledile tragikomične situacije.

– Izborini materijal je krenuo da dolazi oko 22 časa. Koverte sa glasovima su bile otvorene, nisu bili zapečaćene, što je ostavljalo mogućnost da se s tim manipulisalo. Nije bilo nikakve kontrole. Takođe, na nekoliko mesta nisu potpisani kontrolni listići, što automatski znači da su na tom mestu izbori neregularni. Do ujutru su stigli materijali sa 53 od 55 biračkih mesta u Obrenovcu. Onda je usledila potera za ostala dva. Na kraju se ispostavilo da su lica odgovorna za ta biračka mesta odnela listiće svojim kućama, što je krivično delo.

Na kraju, sve je to „ispeglano“, pa su rezutati takvi da je SNS dobio 33 mandata, SDS/DS 7, SPS 6, a Grupa građana Naš grad i SRS imaju po četiri mandata. Ispod crte sa 4,87, odnosno za samo 48 glasova, ostala je Grupa građana Preduzetnici Obrenovca – Bistro.

Naš sagovornik dodaje i zanimljivu aktivnost službenika Opštine.

– Na najvećim biračkim mestima u osnovnim školama: Jefimija, Posavski partizani i Jovan Jovanović Zmaj, „patrolirali“ su aktivisti SNS-a, a to su službenici Opštine. Predsednik Opštine Miroslav Čučković se pojavio na izbornom mestu 26 u Domu u Zvečkoj, iako tu ne glasa. Tu nije smeo da bude, a kada je predsedniku odbora na tom biračkom mestu skrenuta pažnja na to, on se pravio lud, kao da ne zna ko je on – zaključio je izvor portala Vestionline.

SRBIN's picture
SRBIN (није потврђен) 01:41 27.04.2016.

 • +10
Voting is closed.

Данијел Сервер: Вучић успешно ради све што ЕУ тражи од њега, зато има подршку Вашингтона и Брисела

Праг / Београд – Европски званичници биће веома задовољни ако се сачува политичка стабилност у Србији и стога не изненађује што не осећају нелагоду због изборне победе Александра Вучића, каже за Радио слободна Европа (РСЕ) Данијел Сервер (Daniel Serwer), професор на Универзитету Џон Хопкинс.
„Многи постављају питање зашто је Запад тако благонаклон према Вучићу? Одговор је једноставан. Тајна дипломатије је да убедите другу страну да учини оно што ви желите, а Вучић управо успешно ради много тога што ЕУ тражи од њега. То свакако наилази на одобравање у Европи и Вашингтону“, рекао је Сервер.
Сервер је додао да је „реч пре свега о преговорима са Косовом“ и додао да ће Србија морати да донесе неке тешке одлуке.
„Њен улазак у ЕУ није могућ све док је нерешено и једно озбиљније питање. То подразумева и дипломатско признавање Косова и размену амбасадора. Ако то не уради, не видим како ће Србија постати чланица ЕУ“, рекао је Сервер додајући да „неколико чланица ЕУ једноставно неће ратификовати уговор о приступању Србије без формалног признања Косова и размене амбасадора“.
„У том смислу једино стварно питање је када ће се то десити. Београд је склон да то одлаже све до краја процеса, односно његовог приступања ЕУ. Но, не мислим да је то мудра идеја. Било би боље да то уради раније јер би допринело стабилизацији региона“, рекао је Сервер.
Према речима Сервера одуговлачење нема много смисла јер је Србија већ прихватила важење Устава Косова на целој његовој територији, затим да се Косово одвојено од ње квалификује за чланство у ЕУ.
„То је само центиметар од формалног признања Косова као независне државе. То показује колико је Србија одмакла у последњих неколико година у признању те нове реалности на Косову“, нагласио је.
На опаску да се стиче утисак да је ЕУ склона да зажмури на проблеме на политичкој сцени Србије зарад Вучићеве кооперативности око Косова, Сервер је рекао да је „питање Косова веома важно за стабилност региона и у том смислу је кључан развој позитивних односа између Београда и Приштине“.
„Ја бих се пре свега фокусирао у којој мери се поштује слобода медија и независност судства. То су две области о којима је Запад изразио забринутост“ рекао је Сервер, али и додао да је за то „пресудна одговорност политичара у Србији као и осталих чинилаца у друштву да поправе стање у овим областима“.
„Не може да то ЕУ уради уместо домаћих актера. ЕУ је у својим годишњим извештајима била веома јасна у критици стања у овим областима. У сваком случају, реформе се не спроводе ад хок и Вучић би направио велику грешку уколико у наредне четири године не побољша стање у поменутим и другим областима у складу са очекивањима Запада“, казао је.
Сервер је потврдио да је нека врста парадокса то што Вучић, Дачић и Шешељ, који су били део Милошевићевог националистичког пројекта током турбулентних 1990-их, сада предводе три најјаче партије у Скупштини Србије али и додао да је „у последњих 15-16 година Србија направила велики искорак постајући све више европска земља“.
Коментаришући Вучићево балансирање између ЕУ и Русије у спољној политици Сервер је рекао да ће Вучић, који настоји да „јаше оба коња“ (ЕУ и Русија), морати у једном тренутку да се определи и да нема никакву дилему да ће одабрати ЕУ.

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 09:32 26.04.2016.

 • +21
Voting is closed.

Где је „војвода“ са опозицијом (ма какве год да су поједине партије) на састанку у вези крађе гласова?! (Да није јео дуплу пљескавицу?!) Или себе већ не сматра опозицијом?!

„Бугарски воз“ је прошао е сада следи наставак „бугарске политике“ „војводе“ као пете колоне ако остане у опозицији, али само ако јер и „војводи“ и „вођи“ смета неспособни казаџија-гробар да могу да се расплину на власти!

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 09:37 26.04.2016.

 • +20
Voting is closed.

У осталом, ево:

Шешељ: Можемо у коалицију са СНС

http://www.vaseljenska.com/vesti/seselj-mozemo-u-koaliciju-sa-sns/

Слоба's picture
Слоба (није потврђен) 12:16 26.04.2016.

 • +8
Voting is closed.

Како му онда веровати када прича о савезу с Русијом?
Јер ако жели у колицију са Вучићем онда је то савез са Западом.
Али то су четничка посла: једно причају а друго раде.
Једно причају а друго су радили (кажу борили су се против Немаца а уствари су сарађивали с њима, најчешће посредно, преко Недића).

More's picture
More (није потврђен) 12:32 26.04.2016.

 • +19
Voting is closed.

Mars u stalu konjusaru austrijski!

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 12:51 26.04.2016.

 • +16
Voting is closed.

@ Слоба

Мислим да следеће дњфиниција тачно одсликава са каквим човеком имамо посла подуже време, такође и са онима које је он као такав створио.

ОПОРТУНИЗАМ је непринципијелно коришћење повољних прилика за остваривање сопствених, уских, себичних прагматичних интереса и циљева, не водећи рачуна о моралу, општим интересима и дугорочним циљевима. Опортунизам се сусреће у свим сферама понашања особа мада се најчешће везује за политику и политиканство. Као црта личности, опортунизам је важна одлика тржишног карактера и конформистичке личности.

A's picture
A (није потврђен) 13:08 26.04.2016.

 • +17
Voting is closed.

Seselja je proizvela crvena banda za ocuvanje vlasti.

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 13:28 26.04.2016.

 • +12
Voting is closed.

Спала књига на једно слово??? А!!! Где нестаде оно - Нтишешељовац????

Eh's picture
Eh (није потврђен) 14:33 26.04.2016.

 • +15
Voting is closed.

Sine, portal je pun antiseseljevaca. Jedini koji ga podrzavaju ste vi, dolarima placeni radikalski botovi i vase kolege sa drugih portala.

adminko tarzanko's picture
adminko tarzanko (није потврђен) 10:34 26.04.2016.

 • +14
Voting is closed.

-

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 11:26 26.04.2016.

 • +16
Voting is closed.

Види мајмуна који нариче за Тарзаном јер му је изгледа избрисан коментар. По коментару се може наслутити интелектуални и културни ниво једног шешељевог пљувача из усташке шквадре који се маскирао у анонимуса. Какве су то фрустрације и психопоремећаји који га нагињу да овако пљује са устима пуних гованаца. Неки бољи познавалац Фројда би на основу помињања чмара у овом контексту могао да рекнструише психолошки профил овог мандрилка. Вероватно би налаз био да је дотични ношен па упуштен на главу.

de si's picture
de si (није потврђен) 09:11 27.04.2016.

 • +7
Voting is closed.

-

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 09:56 27.04.2016.

 • +10
Voting is closed.

Још мало постизборног врцавог антишешељовског хумора? Сјајно! Својом комуникацијом и културом одлично репрезентујеш усташку шквадру и пљување по српству. Управо такви, плахи и лакоми, су се први потурчили. У садашње време, фрустрирани свакодневни залудни онанатори су свој смисао нашли у неоусташлуку.

SRBIN's picture
SRBIN (није потврђен) 04:30 26.04.2016.

 • +19
Voting is closed.

ПАТРИОТСКИ БЛОК КИМ: ЗБОГ НЕРЕГУЛАРНОСТИ ПОНИШТИТИ ИЗБОРЕ У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ, ЗВЕЧАНУ И КОСОВСКОМ ПОМОРАВЉУ
Сходно предвиђањима Патриотског блока, о чему је јавност благовремено обавештена, да ће се на Косову и Метохији десити велика изборна крађа у организацији Српске напредне странке, нажалост то се и потрврдило данас приликом спровођења гласања.

Најизраженија нерегуларност дешава се у Косовској Митровици и Звечану као и у општинама Косовског Поморавља. Бројни су примери изборних марифетлука Српске напредне странке. Они се огледају у томе да једне те исте особе гласају више пута на различитим бирачким местима, да се приликом гласања не користе УВ лампе и спрејеви, да се не траже личне карте и остала идентификациона документа, да се члановима бирачких одбора, који нису из СНС-а, прети да морају да ћуте пред крађом гласова, да параполицијске снаге из редова СНС-а прете грађанима да гласају за Српску напредну странку.
Конкретан пример, на изборном месту број 5 у Косовској Митровици је примећено да је одређени број Срба гласао под албанским именима, што не чуди имајући у виду да је на том бирачким месту Ивана Вулетић испред Српске напредне странке, иначе шеф кабинета председника привременог органа Александра Спирића, коју су припадници OSCE-а у више наврата упозорили да не омогућује гласање под лажним именима.

Као пример бахатости СНС-а говори и чињеница да се и руководство Социјалистичке партије Србије у Косовској Митровици жали да се њиховим члановима бирачких одбора претило и захтевало да не дођу на изборна места.

Такође је тзв. градоначелник у режији Приштине Горан Ракић са телохранитељима упао на бирачко место број 2, изазвао неред и инцидент, са намером да створи атмосферу за крађу гласова, због чега је гласање пола сата било прекинуто.

Очита је чињеница, као што је Патриотски блок ДСС-ДВЕРИ упозоравао, да OSCE нема капацитете да организује регуларно гласање, што се данас у пракси и потврдило. Чак се на бројним бирачким местима види шуровање између представника СНС-а и посматрача OSCE-а који затварају очи пред крађом гласова партије Александра Вучића.

С обзиром да се избори одвијају у недемократској и нерегуларној атмосфери, уз очигледну крађу гласова, Патротски блок тражи да се понове избори у Косовској Митровици, Звечану и Косовском Поморављу. Подразумева се да много већи број посматрача мора да буде присутан током гласања, да се не би дешавала изборна крађа.

У Косовској Митровици

24.04.2016. године

Председник покрајинског одбора ДСС-а СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ

др Ненад Којић Горан Миленковић

Новак's picture
Новак (није потврђен) 09:50 26.04.2016.

 • +12
Voting is closed.

Незапамћено је у историји европског парламентаризма да је неко толико био медиски присутан, букавлно дан и ноћ, сејући прегргршт празних обећања, као и у прошлом мандату, од којих није ни једно испунио. У 100% регистрованих медија у етру, као чупоглавац из кутије искакао је 24 сата, са комбинацијама од празних прича о лепој будућности и застарашивања у смислу , после мене потоп. Највише је добио на југу Србије гдје најмање људи има кабловску и интернет и могу добијати информације само путем државне телевизије и њему наклоњеног, презадуженог "Пинка". Слично је и са штампом и јавна је тајна да су водећи листови у Београду пред банкротом, и да новинари страхују за радна места. Да се било где у Европи овако нешто догђало са медиским пресингом у корист само једног кандидата, Вучића и његове странке, европски медији би ту земљу разапели на крст али од Вучића се нешто велико(!?) очекује и зато је морао побједити! А победио је само номинално* јер је излазносз бирача у Србији, по ЦЕСИДу, била око 50% а он и његова коалиција(!) су добили 48% од изашли бирача што значи да ће владати у име само око 24% од целокупног бирачког тијела.

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 08:20 26.04.2016.

 • +16
Voting is closed.

„Бугарски воз“ је прошао, сада крећу са „бугарском политиком“.......

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 09:52 26.04.2016.

 • +12
Voting is closed.

Demokratija
Znacenje reci DEMOKRATIJA - DEMOKRA (Satrovacki krademo) TI I JA

Лена's picture
Лена (није потврђен) 00:24 26.04.2016.

 • +27
Voting is closed.

На жалост, наш народ се ПЛАШИ, зато гласа како гласа!Исцрпљен, утучен, измрцварен, обезнађен, шта да ради просечан српски гласач, који нема довољно новца ни за новине а камоли за интернет и благодети информатичке цивилизације!Он гледа до бесвести НАЈГЛУПЉИ могући Дневник у региону, онај РТСов, за који је централни ХРТ Дневник мисаона именица, по свему!Ту, где би требало да је ЈАВНИ СЕРВИС, он гледа шта мисле ,,дубокоумна"наклапала типа Соње Лихт и мужића јој, Бакића, Станковића, НВО ,,хероина", па онда ударничке подвиге тима ,,несаломивих" на челу са ВЕЧНОМ нам плавушом, ваздупохловним министрима, суперувлакачима типа Стефановић, Вулин , верује у њихове бајке, обећања, упозорења!Диви се што је помоћник помоћниковог помоћника неког ЕУ главоње дао Србији ,,снажну подршку" на путу у обећану нам Недођију, мисли како је наш премијер паааааметан до бола јер стално спомиње неког Вебера, нада се да може и Русија где нам је срце а можда и ЕУ где су ваљда неке паре!Слуђени просечни Србин се слабо разуме у политику, прихвата да нам Блер соли памет, заборавља брзо и темељито, мири се са душманима, чека нови нож у леђа, шта рећи!За жаљење смо, за осуду смо, за шта смо у ствари!

Lili's picture
Lili (није потврђен) 01:25 26.04.2016.

 • +19
Voting is closed.

Pitah ja neke zasto su glasali za SNS? A oni mi odgovorise ,pa vidis da je Vucic dobar sa zapdom pa nece biti rata sa nima, a ovi koji su za Rusiju ,pa oni nas nikada nisu napali.
E sad mozemo mirno dalje da spavamo,a kada spavamo manje i jedemo.Kazu glavno da ne bude rata,e pa sada cemo da vidimo sta ce da bidne.

Данко Б. Марин 's picture
Данко Б. Марин (није потврђен) 08:34 26.04.2016.

 • +14
Voting is closed.

Џак афера је решена судским путем: Тома и Вучић су судским епилогом обележени као преваранти! Од ситних криминалаца у ,,великој" политици - паметнима довољно...

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 10:50 26.04.2016.

 • +13
Voting is closed.

Било је илузорно очекивати да ће ови избори нешто крупно решити али су могли макар да направе помак од једног милиметра. Да су странчице Чеда& Клуни&Крмак, ДСС-Двери и можда још нека које су на гузове (највероватније западним инжењерингом) прешле цензус остале испод цртебарем би смо се решили пар ликова који се већ деценијама развлаче пред нашим очима и кљуцају нам у мозак. Без обзира на минџоустово нескидање са екрана у последње две године барем смо били поштеђени оног кокадувача и опиченог лунатика са флеком на глави. Могла је, као што помену и аутор текста, она Сандица да остане изван јер је очигледно залутала на место где је сада а једино им може нешто помоћи ако се ДСС утопи у Двери па ови покушају сами нешто док се још нису потпуно искомпромитовали. Политичка сцена би била макар мања, свела би се на пар каквих-таквих опција. Ово прелазно време већ предуго траје и требало је много раније да се сведе на 3-4 странке као у нормалнијим земљама а боранија попут Кораћа, Пешић, Турајлић, Живковић и многи други да већ једном нестану из медија а нама са чунка, пошто су интелектуалне, моралне и нуле у сваком другом погледу.

Stižu dolari's picture
Stižu dolari (није потврђен) 20:54 26.04.2016.

 • +11
Voting is closed.

DSS/Dveri i SRS su bukvalno pokradeni za glasove. Otimači glasova, poput Sandulovića i Mladih sa stavom su bukvalno na istim jaslama kao SNS, samo da preliju mesta najjačoj stranci i da nosioci uzmu 250.000 evr. SNS nije imala ni 40% po zadnjem istraživanju. U kol centru stranke su imali još manju brojku pozitivnih reakcija i čak su beležili telefonske brojeve onih koji su imali negativnu reakciju. Opasna su i na sve spremna banda, koja nema osećaj morala. Ali, sve će pući kad se vidi da od obećanja nema ništa i da će se Kosovo data (normalno uz nagradu zaslužnima).

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 10:56 26.04.2016.

 • +11
Voting is closed.

"РЕЗУЛТАТИ овогодишњих избора су, иако је режиму откинут део досадашњег огромног владајућег колача..."-
-ovako nešto može napisati samo bolestan novinar, koji misli da misli. Šta je to 'otkinuto' i koliko je smanjen uticaj režima, osim u glavi ovog bilešnjaka, meni nije jasno . A kome jest jasno ???

markovic's picture
markovic (није потврђен) 11:32 26.04.2016.

 • +17
Voting is closed.

SNS je pre ovih izbora imao 158 mandata, sada ta koalicija ima 131. poslanika, a SNS će imati sama 98. Oni su napravili ove izbore sa ciljem da pojačaju pozicije, a desilo se suprotno. Ma kako to nekome izgledalo, Vučić je oslabio posle ovih izbora i vreme će to pokazati. Sada će morati da pravi mnogo više ustupaka, a glavni partneri (potencijalno) će mu biti SPS (koje je hteo da marginalizuje), Mađari i Čeda J. koji se gorljivo nudi.
Vučićev odnos sa opozicijom sveo se na onaj odnos regularne vojske i gerile u kojem regularna vojska gubi kad ne dobija, a gerila dobija kada ne gubi. Oni jesu dobili Vojvodinu, ali znaju da je prošao zenit njihove popularnosti, osim u slučaju postizanja nekakvih ekonomskih čuda što ne izgleda verovatno.

Нада's picture
Нада 12:18 26.04.2016.

 • +14
Voting is closed.

Одличан текст, а и Марковићев коментар.

Додала бих да има више "криваца" за овакве изборне резултате:

-није препозната, од народа, ни једна чврста родољубива странка.
-опозиција није имала скоро никакву медијску промоцију, а трбало је да, са пријатељима, не цицијаше већ да имају бар један свој медиј.
-Вучић је имао даноноћни медиски простор, и на ТВ и у новинама, а и одлично режисеране наступе. Понављајући небројено пута лажи, претворио их је у истину! Многи су му поверовали.
-истина, у његовим рукама су државне (народне) паре, које је могао слободно да троши, јер има АПСОЛУТНУ власт над свим министрима Реда и Закона.

obServantes's picture
obServantes (није потврђен) 14:28 26.04.2016.

 • +14
Voting is closed.

Jako dobar tekst, autor apsolutno razume suštinu događanja na društveno-političkoj pozornici ove samozvane tragi-komične države!
Mi ovde imamo problem sa našom nacijom a državu može da nam održavaju u životu i tuđini i domaći nadnacionalni idioti. Ako smem figurativno da se izrazim, položaj nacije odgovara ponašanju krmka u oboru, rovareći po koritu misli da tu nešto ima i kad nema!

Matija's picture
Matija (није потврђен) 20:46 26.04.2016.

 • +7
Voting is closed.

Samo neobjektivan posmatrač ne vidi da su izbori potpuno namešteni. Da se ne lažemo, da ne bi bilo gužve opoziciji je dato da su prešli cenzus, iako nisu svi. Glasovi su skidani radikalima i DSS/Dveri. Kralo se otvoreno i drsko, džakovima duplih listića. Ovo je potpuno necivilizovano i nikoga nije briga. Plašim se da tiranin neće otići drugačije, nego kao Sloba ili Čaušesku. A sad i Toma hoće novi mandat, a pitanje je da li će ga partija podržati. Dačić je ispao baivan što se nije opredelio protiv vlade i otišao još ulevo i uzdržan prema EU(SAD), tako bi dobio preko 20%. Ali, ovako je kako je, raspomamljeni i deludirani tiranin nastaviće da projektuje svoje zablude i frustracije.

Додај коментар