Нови немачки удар

П Р В И   П О Г Л Е Д

  • Меркелова дошла на „независно Косово“ да од Србије затражи да Београд укине „паралелне институције“ на севeру Космета и да са Тачијевим режимом успостави „разумну робну размену“
  • Нова уцена Србије са потписом Ангеле Меркел - више је од политичког удара! А власт у Београду и даље тоне у уверењу да ће лакше проћи кроз иглене уши „кандидатуре“ ако Тадић пред њом клечи

        Пише: Раде Брајовић

        НЕМАЧКА је остала доследна својој,  изразито антисрпској политици, и то у ономе што је Србима најважније - одбрани територијалног интегритета, на  Косову и Метохији. Ништа ново, ништа изненадно, па ни најављена блага реаговања или  потпуне ћутње  неких наших званичника и њима блиских аналитичара...

        Канцеларка Немачке, анђеоског имена и оштре реторике, Ангела Меркел, посетила је своје војнике у Србији, њеној јужној покрајини Косово и Метохија, где су, одлуком Савета безбедности УН, послати да,  заједно са јединицама из других држава, штите ред и мир - док се не изнађе мирно политичко решење сукоба Срба и Албанаца.

        Вероватно најмоћнија  жена света, прва личност једне од најмоћнијих европских и светских држава, није показала жељу да поштује Резолуцију л244 СБ УН, ни сада на Космету, као и августа у Београду, када је од председника Србије Бориса Тадића затражила, у званичним разговорима, да Београд укине „паралелне институције“ на севру Космета, и још понешто, а то практично значи исто што и признавање независне  албанске  државе на својој земљи!

        После таквог геста у Београду, уследила је немачка блокада  кандидатуре Србије за ЕУ, 9. децембра у Бриселу, да би Ангела, десет дана касније, баш на српском Космету, што Србе посебно погађа, подигла тон, појаснила услове и прикачила  један нови. Уз понављање да Србија  мора да укине своје паралелне институције на косметском северу, немачка канцеларка је појаснила захтев за контролом прелаза и затражила успостављање «разумне робне размене», подразумева се - две суседне државе. Претпоставке су непотребне, јер је канцеларка Меркел експлицитно изјавила  да је за Берлин Косово независна држава.

        Све што се, уосталом, догодило на Космету,  у свему  потврђује став Немачке да је Меркел посетила независно Косово, иако је превасходни циљ њеног доласка био божићни сусрет са више од хиљаду и сто немачких војника који су се месецима суочавали са српским грађанима,  примораним да барикадама и телима бране  своју територију.

        Срела се - на  приштинском аеродрому - и са Хашимом Тачијем којег је позвала да одговорно настави дијалог са Београдом, што је он, наравно, и прихватио. А, како и не би кад је доживео још једно признање од европског врха - оног истог који је,  и најновијом изјавом Ангеле Меркел, поново уценио Србију да је услов за  њену кандидатуру за ЕУ  практично признање независности Тачијеве државе.  

        Тако је било и пре 9. децембра, тако је и сада.

        Нова уцена Србије са потписом Ангеле Меркел - више је од политичког удара! А власт у Београду и даље тоне у уверењу да ће лакше проћи кроз иглене уши „кандидатуре“ ако Тадић пред њом клечи. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари