Николићу, почни да радиш свој посао!

ЈОШ ОТВОРЕНО ПИТАЊЕ: КОМЕ НОВИ ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ ШАЉЕ ИСКРЕНЕ ПОРУКЕ - СРПСКОМ НАРОДУ, РУСИМА ИЛИ БРИСЕЛУ?

  • Владу на челу са Борисом Тадићем би поздравили и ратни злочинац Кларк током преговора у Приштини око преузимања косметског рудног богатства, ратни злочинац Медлин Олбрајт током обиласка својих инвестиција у информационе технологије и телефонију на Космету, ратни злочинац Тони Блер током обиласка и контроле пласмана услуга његових саветничких фирми на Космету...
  • Од Николића не очекујемо да ћемо ући у неко ново митско раздобље и да ће он бити тај који ће оживети народна предања али очекујемо брзе, прецизне и истински родољубиве политичке кораке а не лошу копију „четири стуба политике“ оличене у бриселско-руској мућкалици „и исток и запад“коју неће да прогутају ни на истоку ни на западу
  • Николић мора одмах и неизоставно да постави патриоту за начелника генералштаба ВС; да промени управљачке струкруре у БИА и ВБА; да не диже преговоре са косметским Шиптарима на виши ниво него него да на највиши светски ниво изведе питања повратка 250 000 Срба на Космет и даље преговоре са Шиптарима услови „одрживим „ решењем те ситуације
  • Николић би на крају морао да схвати да је његов избор за председника Србије последица лошег стања у којем се држава налази а не народна награда њему лично за неки претходно добро урађен државни посао. Он је на том месту на основу обећања која је дао народу. Зато, Николићу, у име Бога и српског народа, почни да радиш свој посао

         Пише: Оливер Вуловић

         „ОВАКАВ какав сам, са тугом поздрављам себе онаквог какав бих могао бити."

         Ова мисао зачетника католичког реда Исусоваца можда би могла и најбоље да опише израз лица, а слободно судим и осећај новог српског председника након службене посете Бриселу и свега што му  је, за разлику од времена када је тамо одлазио као кандидат за председника Србије, сада и службено, као српском председнику  речено, препоручено и наложено.

         И ако је знао да меденог месеца између њега и Брисела неће бити, Николић је насилно гурао у подсвест сећања на добро му познату сву суровост у обраћању коју су практиковали тамошњи политичари према Тадићу, а који им је сигурно био политички дражи од њега. Николић је отишао у Брисел са својим синопсисом а вратио се са у руке уваљеним готовим европским сценариом, који је још као опозиционар претходно могао да види код Тадића а на који се сада од њега ултимативно тражи да стави председнички потпис, без права на мењање и најмање ситнице у њему.

         На оно мало козметичких промена су по мишљењу Брисела већ пристали превише још за Тадићевог председниковања, тако да за нова привикавања више немају ни живаца а ни пара како сада стоје ствари у ЕУ. Поред поменутих мука, Николић у земљи присуствује и ситуацији у којој и поред изборног пораза, интересне групације везане за Бориса Тадића воде грчевиту и рововску битку не би ли ипак успеле да задрже под својом контролом становништво и богатства Републике Србије у форми новог мандата за састав владе.

         У тој борби они за савезнике из иностранства, поред истих фаца из Брисела, са којима је Николић као нешто преговарао, имају и низ других лица, организације и државе чији су интереси апсолутно супротни интересима наше државе и народа.

         Владу на челу са Борисом Тадићем би поздравили и ратни злочинац Кларк током преговора у Приштини око преузимања косметског рудног богатства, ратни злочинац Медлин Олбрајт током обиласка својих инвестиција у информационе технологије и телефонију на Космету, ратни злочинац Тони Блер током обиласка и контроле пласмана услуга његових саветничких фирми на Космету, ратни злочинац Џексон током обиласка и контроле рада своје приватне фирме за војне услуге на Космету и многи други, све сами „пријатељи српског народа“ једнаког интезитета емоција које према сиријској држави гаје и припадници групе држава „пријатељи Сирије“. 

         После очигледно разочаравајућих резултата посете Бриселу,  у смислу очекивања народа од Николића да - за разлику од свог претходника - тамо коначно макар почне снажније да брани српске ставове и захтеве, почела су од његових бирача да стижу и прва незгодна питања.

         Да ли је народ у Србији гласањем за њега желео да на церемонији свечаног постављења за председника републике слуша поред своје химне и Оду радости?

         Да ли је народ са евроентузијастичким одушевљењем поздравио то што је, ако је већ морао, да пре а не после излагања свог председника слуша европског комесара, који узгред буди речено, не види ништа нелегално и неморално у радњама претходно наведених ратних злочинаца на Космету ?

         Коме Николић шаље искрене поруке, српском народу, Русима или Бриселу ?

         Зашто је током предизборне кампање прећутана могућност да у евентуалној Николићевој влади као министар седи и убица српске економије Динкић?

         Шта се дешава са покретањем питања изборне крађе ? Где се деде Николићево јавно обраћање јавности са свим детаљима разговора које води у наше име (за почетак разговори са Лајчаком) и где су на увид јавности записници Тадићевих приватних преговора са Западом око Космета?

         И на крају, где је у целој напредњачкој постизборној причи Коштуница ?

         За Николића време почиње да цури много брже и много раније него што је то пред изборе могао и да замисли и оно за њега не ради ни у Бриселу ни у Србији.

         Ако народ буде толико сатеран у угао те ће морати „да ради мотка“ онда народ у замасима сигурно неће водити рачуна да ли ће њоме жвајзнути и напредњаке. Напротив, када већ маше мотком, народ ће онда ићи редом а Николић можда буде имао само толико среће да он буде последњи у реду те ће замах бити слабији и неће много болети али ће га одувати са места на којем се тренутно налази без изгледа да се ту икада врати.

         На Космету се припремају логори за Србе, КФОР, Еулекс и Роса заједнички увежбавају акције у циљу „интеграције севера`, пшеница је родила 30 одсто мање него лани, незапослоеност је висока и још расте, производња је у траговима, државна каса празна, стандард међу најнижима у Европи. Нико Николића одједном не мрзи већ са запрепашћењем и неверицом  посматра његову спорост, страх и одсуство свесности ситуације у којој се народ истински налази, ситуацији која је много гора од оне коју је он у предизборној кампањи кудио.

         Он је изабран да ради, покреће, и оно најбитније, да мења, а не да у недоглед опипава пулс непријатеља овог друштва јер како њихов пулс удара - знамо већ двадесет и две године.       

         Николић мора да на састанак позове тајкунски врх Србије и са њима успостави договор око повратка народу дела богатсва које су они стекли током претходних и садашњих  мутних времена. Николић треба и мора да посети Србе на барикадама.

         Његово председниковање не мора да буде пуно сликовито изражених садржаја али мора да буде пуно брзих позитивних резултата применљивих у свакодневном животу народа јер времена нема пуно. Он није производ уобразиље народа него његове жеље и поверења у брзе промене које је обећавао.

         Његова садашња председничка форма без садржине, ослоњена само на срчано певање химне и шумадијско порекло није довољна за тако велики проблем као што је опстанак српског народа и државе.

         Ми од њега не очекујемо да ћемо ући у неко ново митско раздобље и да ће он бити тај који ће оживети народна предања али очекујемо брзе, прецизне и истински родољубиве политичке кораке а не лошу копију „четири стуба политике“ оличене у бриселско-руској мућкалици „и исток и запад“коју неће да прогутају ни на истоку ни на западу.

         Николић би на крају морао да схвати да је његов избор за председника Србије последица лошег стања у којем се држава налази а не народна награда њему лично за неки претходно добро урађен државни посао. Он је на том месту на основу обећања која је дао народу. Зато, Николићу, у име Бога и српског народа, почни да радиш свој посао.

         Стицање власти је равно љубавном проклетству. Мржња преблизу чека да љубав прође.

 

         www.olivervulovic.com

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари