Не дамо никоме ниједну светињу Косова, нећемо да Србија буде ни педаљ мања

БОЖИЋНЕ ЧЕСТИТКЕ ЛИДЕРА ПОЛИТИЧКИХ СТРАНАКА

 

ПРЕДСЕДНИК СНС ТОМИСЛАВ НИКОЛИЋ

  • Ми хоћемо, ми који припадамо СНС, да донесемо бољи живот у ову нашу мученицу Србију, да јој се роди, да јој се оплоди и зато позивамо и оне који нису са нама и оне који су против нас - а нисмо ником непријатељи - све их позивамо да поведемо Србију
  • Ми ћемо да формирамо широки народни покрет у коме има места за све људе добре воље, за све оне који осећају да Србија полако тоне и  нестаје, за све оне који знају да ниједну српску светињу на Косову никада никоме не смемо да дамо и за све оне који знају да овим путем којим смо кренули, са којег мислимо да сарађујемо са ЕУ, а са тих путева само без наше кривице можемо да одустанемо
  • Од свега може да се одустане, драга моја браћо и сестре, али не може од државе и не може од народа, не може од вере, не може од породице. Србија је толика колика јесте, не тражимо да буде већа ни једну стопу, ниједан педаљ, не дамо да буде мања

         ПОШТОВАНИ оче, драга браћо и сестре, Бадњи дан је наговештај једног великог празника, крај поста, крај, рекао бих, одрицања како бисмо изашли мирни пред Господа на дан његовог рођења.

         Овај Бадњи дан запамтите и пренесите га на оно како Србија тренутно живи, нека овај Бадњи дан буде последњи дан одрицања у Србији, нека буде наговештај да би могло да се роди нешто много боље, нешто за ову децу много корисније и много потребније. Ми смо данас прво у овој нашој великој породици обележили Бадњи дан, унели бадњак, сад ћемо да се вратимо у своје породице, мале, а широм Србије за нас је данас једна породица свака кућа где се бадњак као симбол јединства и помирења између наше старе вере и хришћанства, као симбол да нико ништа не изгуби, кад се људи помире, кад се састану и саставе, као симбол да  све може да се постигне ако хоће.

         Ми хоћемо, ми који припадамо СНС, да донесемо бољи живот у ову нашу мученицу Србију, да јој се роди, да јој се оплоди и зато позивамо и оне који нису са нама и оне који су против нас, а нисмо ником непријатељи - изгледа да служимо  другима само да доказују како им треба непријатељство - све их позивамо да поведемо Србију. Ми ћемо да формирамо широки народни покрет у коме има места за све људе добре воље, за све оне који осећају да Србија полако тоне и  нестаје, за све оне који знају да ниједну српску светињу на Косову никада никоме не смемо да дамо и за све оне који знају да овим путем којим смо кренули, са којег мислимо да сарађујемо са ЕУ, а са тих путева само без наше кривице можемо да одустанемо.

         Од свега може да се одустане, драга моја браћо и сестре, али не може од државе и не може од народа, не може од вере, не може од породице. Србија је толика колика јесте, не тражимо да буде већа ни једну стопу, ниједан педаљ, не дамо да буде мања. Ја вас у име ове деце молим да својим комшијама и пријатељима кажете да нам је потребно много више разума, мира, сарадње, разумевања, да је време за свађе прошло, да ће у Србији доћи до промене не само власти него до промене схватања српског, а посебно косовског морала и косовске етике.

         Зато вас све поздрављам, нашим великим поздравом “Мир Божији, Христос се роди“. Нека је Бог нашао у вама место где може да почива. То вам је знак да  вам је душа чиста, да су вам мисли чисте. Ми данас потпуно смирено и сутра на исповести, на  причест потпуно смирено излазимо пред Бога уверени да грех нисмо направили, да смо можда починили грешку несвесно, али грешку за коју ћемо ми да испаштамо, а не наш народ.

         Све вам најбоље желим. Мир Божији, Христос се роди!

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари