МИТРОВИЦА: преко 60 одсто! ЗВЕЧАН И ЗП: безмало 60 одсто! ЛЕПОСАВИЋ: преко 50 одсто!

СРЕТЕЊСКИ РЕФЕРЕНДУМ - ИАКО ЋЕ СЕ ГЛАСАТИ ЈОШ САТИМА -

УСПЕО УПРКОС ПРИТИСЦИМА И ЗАСТРАШИВАЊИМА ИЗ БЕОГРАДА

Косовскa Митровицa

  • Председник Косовске Митровице, Крстимир ПАНТИЋ: Ово је већ историјски резултат! Ово је већ српска историја! Огромна већина је потпуно свесна да брани и себе, своје породице и животни простор, али и своју земљу, свој Устав, културу и идентитет. И од Приштине и од такозване међународне заједнице која води политику: Албанцима све, Србији и Србима – ништа. Резултат је утолико већи и важнији што су нас притискали из Београда и застрашивали. Сада је јасно да су сви они који су се у то упустили  само пуцали себи у ноге
  • Председник Српског националног већа КиМ Милан ИВАНОВИЋ: Сретењски референдум није само повлачење историјске црте према Приштини и „косовским институцијама“, него и важне политичке црте према власти у Београду, оцена политике Бориса Тадића и „дијалога“ и „споразума“ Борка Стефановића. Јер, показало се да референдум није никакво странчарење, да је београдска власт лагала кад је тврдила да иза њега тобоже стоје опозиционе странке

        ПРЕРАНО су се радовали и београдска власт, која је своју судбину мртвим чвором везала за ЕУ-Титаник, и спрски непријатељи!

        Сретењски референдум у четири српске општине севера Косова потпуно је успео и седам сати пре затварања гласачких места. Ево излазности (а не треба сумњати да су против шиптарске „Републике Косово“гласали готово сви који су уопште изашли на референдум) за 15. фебруар до подне:

        КОСОВСКА МИТРОВИЦА: преко 60 одсто!

        ЗУБИН ПОТОК: безмало 60 одсто!

        ЗВЕЧАН: безмало 60 одсто!

        ЛЕПОСАВИЋ (иако је гласао само 15. фебруара): преко 50 одсто!

        Председник Косовске Митровице, Крстимир Пантић, за Фактu:

        „Ово је већ историјски резултат! Ово је већ српска историја! Народ је схватио да се на сретењском референдуму одлучује о нечему много важнијем наго на изборима. На прошлим локалним изборима излаѕност у наше четири општине била је, у просеку, нешто преко 30 одсто, а сада ће бити, по свему судећи, преко 70 одсто. Можда и око 80 одсто. . И Лепосавић им је показао колико су се прерачунали. Управо су ми јавили да су у том граду редови пред већином гласачких места“.

        Да подсетимо, референдумско питање гласи: „Да ли прихватате институције такозване Републике Косово?"

        А евo и шта је за Фактu рекао председник Српског националног већа КиМ  Милан Ивановић:

        „Иако ће се гласати још неколико сати, ово је већ сада много убедљивији резултат него на било којих изборима протеклих година. Сретењски референдум није само повлачење историјске црте према Приштини и „косовским институцијама“, него и важне политичке црте према власти у Београду, оцена политике Бориса Тадића и „дијалога“ и „споразума“ Борка Стефановића. Јер, показало се да референдум није никакво странчарење, да је београдска власт лагала кад је тврдила да иза њега тобоже стоје опозиционе странке. Сада је кристално јасно: референдум је – народ који осећа своје интересе, који ништа не може поколебати.

        - Већ и припреме референдума су биле снег на коме су се показали сви трагови. Показало се, наиме, да су многи у Београду на истој таласној дужини не само са Вашингтоном и Бриселом, него и Приштином. Примера ради, Тадић говори да је референдум „неуставан“ и тзв. председница Косова, Јахјага, тврди да је наш референдум „неуставан“. Хајредин Кући галами да је „незаконит“, а Борко Стефановић терцира - „незаконит“. Али, више ни београдска власт ни њен пријатељ Питер Фејт неће моћи више да тврде како је референдум некаква ујдурма шачице политичара са севера Косова!

        - Владајућа коалиција из Београда се „убила“ да докаже да референдум наводно угрожава преговарачки капацитет државе и косовску политику Бориса Тадића. А који црни „капацитет“?! То и не постоји! Тадићева  политика није ни национална ни државна! То је – аутодијагноза! Дакле: референдум је већ показао да овај народ не могу поколебати ни застрашити ни Београд, ни Приштина, ни Брисел. Још понајмање Стефановић или државни секретар Оливер Ивановић који, можда и уцењен, „звецка“ укидањем плата и већ покушава да сам референдум доведе у сумњу иако су и режимске камере показивале како људи стоје у редовима за гласање!

        Коначни резултати референдума биће објављени 19. фебруара.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари