Мировић: Ђукановићев режим води сумануту политику чија сам колатерална штета

„ЗАБРАНА УЛАСКА У ЦРНУ ГОРУ МИ УВЕДЕНА БЕЗ ОСНОВА А ТРАЈЕ ВЕЋ БЕЗМАЛО ПОЛА ГОДИНЕ“

           ЗАБРАНА уласка у Црну Гору коју је донео МУП ЦГ у мом случају траје већ скоро пола године, без навођења било које правне чињенице као образложења.

           Исто важи и за највећег живог српског песника  Матију Бећковића и угледне историчаре Александра Раковића и Чедомира Антића.

           МУП већ скоро 6 месеци не може да објасни како потпадам под члан 8 Закона о странцима ( „опасност“ за националну безбедност) иако никада нисам негирао да је Црна Гора чланица УН или позивао на насиље или рушење уставног поретка.

           Никаквог одговара нема ни од Управног суда у Подгорици иако је познати београдски адвокат Иван Нинић поднео тужбу у моје име против МУП-а ЦГ пре више од месец дана.

           У том контексту сам се обратио пре неколико дана Заштитнику људских права Црне Горе.

           Упркос делиријуму у којем се налази Ђукановићев режим и суманутој политици коју води (чија сам колатерална штета) сматрам да ће Заштитник моћи без проблема да констатује очигледно или да ми је грубо прекршено право на слободу изражавања, право на породични живот и спајање породице, право на имовину и правично суђење као и на слободу кретања и  право на рад.

           Прецизније: режим у Подгорици не само да прекршио у мом случају Европску конвенцију о људским правима већ и позитивне законске прописе у Црној Гори.

           Слично је констатовао Заштитник и у случају мог рођеног брата (у фебруару 2018.) који живи са мајком у Улцињу и кога такође дискриминише и прогони режим у Подгорици (о чијем правом лицу сведоци Душко Кнежевић већ месецима ) иако се као и ја и он не бави активном политиком.

           (изјава проф. др Дејана Мировића)

 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари