Кустуричин хеликоптер „робинсон 44“ довози храну и лекове угроженима

РЕЖИСЕР И ДВА ПРИВАТНА БИЗНИСМЕНА ПРИТЕКЛИ

У ПОМОЋ СЕКТОРУ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ МУП  СРБИЈЕ

  • Емир Кустурица је навео да су, осим њега, хеликоптере држави уступила још два приватна предузетника. Један је власник пољопривредног имања у Добановцима, док је другог описао као „једног човека из Херцег Новог“

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Режисер Емир Кустурица и још два приватна предузетника одлучили су да током ванредне ситуације уступе своје хеликоптере Сектору за ванредне ситуације МУП Србије за превоз хране и лекова до најугроженијих подручја.

        Кустурица нече лично управљати хеликоптером који је стављен на располагање Сектору за ванредне ситуације МУП, већ ће за командама америчког апарата „робинсон 44“ бити искусни војни пилот Горан Крнета, који је и Кустурицу обучавао да лети, пише Политика.

        „Немам амбицију да будем акциони херој, па да ја летим“, рекао је Кустурица, додајући да му је драго да помогне.

        Описујући тренутну ситуацију на Мокрој гори, он је навео да су његови ренџери одавно мобилисани и чисте саобраћајнице, достављају храну људима.

        Кустурица објашњава да је његов хеликоптер облетео планету два пута, да је нешто скупљи од џипа, али да од Мокре Горе до Београда и назад потроши мало више горива и гаса него џип.

        Наша фирма која држи хотел на Мећавнику купила га је пре неколико година, објаснио је режисер.

        Кустурица је навео да су, осим њега, хеликоптере држави уступила још два приватна предузетника. Један је власник пољопривредног имања у Добановцима, док је другог описао као „једног човека из Херцег Новог“.

        Начелник Сектора за ванредне ситуације МУП Србије Предраг Марић је рекао да ће ови хеликоптери бити ангажовани за дотур хране и лекова и да, за сада, нису предвиђени за евакуацију људи.

        „Уступање приватних хеликоптера држави је заиста заиста велики гест, када у овим временима солидарност баш не цвета“, истакао је Марић

        У хеликоптеру Емира Кустурице су се током претходних филмских фестивала „Кустендорф“ до Мокре Горе превозили Џони Деп, Никита Михалков, Изабел Ипер, Џим Џармуш, Матија Бећковић, као и министар Оливер Дулић. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари