КРШЉАНИН: Изборимо се и за парламентарне изборе на КиМ

БЕОГРАДСКИ ТРГ РЕПУБЛИКЕ, 17.1.2012:

Скуп подршке српском референдуму на Косову и Метохији

  • Марек РУСИЊАК, генерални секретар Словачког покрета обнове, у поруци учесницима скупа: „Не заборавите да се на Косову сада води борба не само за вашу земљу Србију, већ и за словачке градове, пољске границе, Москoвске улице“
  • Не смемо да се предамо, борићемо се и показати историјску зрелост да смо способни и спремни да одбранимо Космет. Српски народ и Србија не постоје без Косова и Метохије! - рекла је портпарол Српског народног покрета Наши, Ивана Борић
  • Ми се поносимо нашим прецима и њиховом борбом за Србију, али се  морамо потрудити да се и наши потомци поносе нама - поручио је председник Образа Младен Обрадовић
  • На крају митинга, окупљенима су подељени гласачки листићи на којима су могли да одговоре на референдумско питање „Да ли прихватате институције државе Косово?“, а на платоу поред споменика кнезу Михаилу била je постављена гласачка кутија у бојама српске заставе

        НА београдском Тргу Републике, у уторак 17. јануара, окупило се неколико стотина родољуба на скупу подршке одржавању референдума на Космету против признања тзв. косовских институција.

        Србима на Косову и Метохији из Београда је послата порука јединства, јер су на скупу учествовали представници више родољубивих организација.

        На протесту који је почео у 17 сати говорили су представници Покрета за Србију, Српских Слободара, Образа, Српског народног покрета Наши и Удружења „Сложни“. Скупу су присуствовали и чланови групе Ултра четници, представници Форума Српски националисти и други.

        На почетку скупа прочитано је писмо подршке Словачког покрета обнове, oрганизације која је у Словачкој позната по бројним акцијама и скуповима подршке Србима на Космету.

        - Не заборавите да се на Косову сада води борба не само за вашу земљу Србију, већ и за словачке градове, пољске границе, Москвске улице. Наша древна мудрост словенска нам говори да крв није вода. А све док се наша словенска крв не уједини, крашће нам нашу земљу. Земљу коју су наши очеви крвљу бранили. Зато, само храбро хероји, не бојте се ни смрти. „Умрети за своје, то не боли“ - поручио је у писму Марек Русињак, генерални секретар Словачког покрета обнове.

        Портпарол Српског народног покрета Наши, Ивана Борић, рекла је да су барикаде тренутно једино средство којим се Срби на Космету бране.

        - Све друге видове одбране им је режим Бориса Тадића отео. Одржавање  референдума је легитиман потез, и нешто последње за чим су Срби на Космету посегнули јер власт игнорише чињеницу да они живе у Србији и да је Космет део Србије. Не смемо да се предамо, борићемо се и показати историјску зрелост да смо способни и спремни да одбранимо Космет. Српски народ и Србија не постоје без Косова и Метохије! - рекла је Ивана Борић.

        Председник Покрета за Србију, Владимир Кршљанин, истакао је да осим референдума, који ће бити одржан у Звечану, Зубином Потоку, Косовској Митровици и Лепосавићу, Србима у Покрајини предстоји борба за одржавање парламентарних избора.

        - Власт Бориса Тадића је фактички својим потезима признала Косово и Метохију. Они планирају да парламентарни избори за Скупштину Србије не буду одржани на Космету што ће бити последња фаза тог признања нелегалне независности. Морамо свим силама помоћи Србима у јужној покрајини да се, као грађани државе Србије, изборе за право да гласају на изборима - рекао је Кршљанин који је позвао окупљене на велики скуп који ће бити одржан 17. фебруара на истом месту поводом годишњице нелегалног проглашења независности Косова.

        Председник Образа, Младен Обрадовић, поручио је да Срби морају водити бескомпромисну борбу за одбрану Косова и Метохије и дао пуну подршку одржавању референдума у четири северне општине Косова Метохије.

        - Ми се поносимо нашим прецима и њиховом борбом за Србију, али се  морамо потрудити да се и наши потомци поносе нама - поручио је Обрадовић.

        Окупљенима су се обратили и председник Српских Слободара др Бранко Тркља, представник Удружења „Сложни“ Зоран Перуновић, Стефан Стаменовски и други.

        Удружење „Сложни“ је као увод за протест од 10 сати ујутру на Тргу Републике држало штанд на коме су пролазницима дељени вино и јабуке са Косова и Метохије, са позивом да учествују на овом и на скупу 17. фебруара.

        На крају митинга, окупљенима су подељени гласачки листићи на којима су могли да одговоре на референдумско питање „Да ли прихватате институције државе Косово?“, а на платоу поред споменика кнезу Михаилу била je постављена гласачка кутија у бојама српске заставе.

Информативна служба СНП Наши

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари