Избор је наш: Пут у НАТО је – пут рушења Републике Српске и Додика

ПОСТОЈЕ ОНИ КОЈИ ИМАЈУ ЛОШЕ НАМЈЕРЕ ПРЕМА ПРАВОСЛАВЉУ И СРБИМА – ТО СЕ СТАЛНО МОРА ИМАТИ НА УМУ

* Српски народ и Република Српска, иако мали, имају значајну улогу у пружању отпора таквој неправедној глобализацији, а у том отпору је једна од ставки - неулазак у НАТО. 

* Зато је постојала потреба за вођом. И, изњедрен је Милорад Додик. Против њега је осмишљена стратегија широког спектра дјеловања, која би кроз процес резултирала његовим политичким уклањањем

* Да би одбранила себе, Република Српска мора(од)бранити Додика – и од смјене уз помоћ „бонских овлаштења“ и од (не дај Боже!) покушаја физичке ликвидације

________________________________________________________________________

         СНАГЕ које спроводе процес неправедне глобализације - разбијају све врсте суверенитета, намећу лажни систем вриједности, озакоњују неморална „права“ изопачености, инвестирајући.., а заправо пљачкајући туђа природна богатства, рекетирајући фирме, народе и државе - свим средствима ће се супротставити онима који им стану на таквом путу.

         Најважније препреке су им понајвише Православље, руски и српски народ. Врло је важно да схватимо да неко има лоше намјере против Православља, а самим тим и српског народа. Тако ћемо пуно лакше доћи до најбољег рјешења и јединства.

         Ако нисмо свјесни тога, како да дођемо до најбоље стратегије? И ту је проблем.

         Српски народ и Република Српска, иако мали, имају значајну улогу у пружању отпора таквој неправедној глобализацији, а у том отпору је једна од ставки - неулазак у НАТО. 

         У таквој ситуацији постоји потреба за вођом, изњедрен је Милорад Додик.

         Против њега је осмишљена стратегија широког спектра дјеловања, која би кроз процес резултирала његовим политичким уклањањем.

         У јулу 2018. Покрет Избор је наш упутио је писмо институцијама Републике Српске и БиХ, амбасадама САД и Велике Британије, због сложене и забрињавајуће ситуације у БиХ и растуће напетости осмишљене изван граница Републике Српске, са крајњим циљем стварања ситуације у којој би Високи представник могао да искористи своја тзв. Бонска овлашћења. На тај начин би директно утицао на промјену власти а тиме и политике.

         Из одређених разлога до данас није дошло до коришћења таквих, наметнутих, овлашћења, али стратегија рушења Милорада Додика и Републике Српске, између осталог и кроз пут уласка у НАТО, се наставља.

         Условљавање да се Савјет министара БиХ формира послије усвајања Годишњег плана за МАП (пут уласка у НАТО), као и друге политичке провокације, од оспоравања дана па и имена Републике Српске, па до најновије, подношења тужбе члана Предсједништва БиХ  Жељка Комшића против Предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика, велика су опасност за политичку нестабилност и хаос на овим просторима. Евентуално, тако лоша ситуација, која ће се, за очекивати је, још и више компликовати, могла би се користити у неколико могућих праваца.

  • Да се Високи представник Валентин Инцко обрати земљама НАТО-а које би послале своје војне контигенте и у Републику Српску ради наметања реда и мира;
  • Да Високи представник искористи тзв. Бонска овлаштења и да смијени предсједавајућег БиХ Милорада Додика, па чак можда и министра МУП-а РС Драгана Лукача;
  • И не дај Боже да стране западне службе, користећи рецимо „лудака“, жељног славе, организују убиство Предсједавајућег Милорада Додика.

         Живот Предсједавајућег, Додика, нажалост могао би бити угрожен и послије евентуалне његове смјене. Поготово, ако он не би заједно са својом и другим странкама,  уз јединство народа кренуо у процес раздруживања Републике Српске и Бошњачко-Хрватске Федерације. Западне службе би такво, не дај Боже убиство, медијским спиновима пребациле на другу страну и тиме збуниле и разјединиле српски народ, а све у жељи да га лакше угурају у НАТО.

Дане Чанковић

         ОХР и Високи представник су инструмент у рукама Запада и НАТО- а који ће најдиректније покушати да утичу на политичку реалност у БиХ и Републици Српској. Зато и на овај начин питамо институције Републике Српске и њене политичаре: сматрају ли да Високи представник има право смјењивати легитимно изабране представнике, и ако нема - јесу ли спремни на квалитетан одговор ако до тога дође?

         Да ли сматрају да правосуђе, које је под контролом странаца, има право квази аргументима и чињеницама оптужити, па и осудити легитимне представнике, рецимо Милорада Додика?

          И ако не: да ли у том случају имају адекватан одговор.

         И, уколико се деси, не дај Боже, убиство Предсједавајућег, имају ли стратегију дјеловања.

         Уколико дође до смјене Предсједавајућег Милорада Додика, па чак и политичког одстрањивања Бакира Изетбеговића, користећи  „Бонска овлаштења“, а ништа се не деси, него се настави тихи процес укидања Републике Српске и улазак српског народа у НАТО, онда је српски народ жестоко обманут и преварен.

         (предсједник СНП Избор је наш Дане Чанковић)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари