Хоће ли и Лепосавић гласати за референдум?

ОДБОРНИЦИ ОСТАЛИХ СТРАНАКА

МОГУ ИЗГЛАСАТИ ВАЖНУ ОДЛУКУ И БЕЗ ДС

  • Одборници Демократске странке јесу против институција Косова, али сматрају да о томе не треба да се изјашњавају на референдуму. Против референдума смо јер је његово одржавање у супротности са Уставом Србије, рекао је Нинић, иначе члан Демокрарске странке
  • Одборници скупштина општина Косовска Митровица, Зубин Поток и Звечан раније су на ванредним седницама донели одлуку да се одржи референдум 14. и 15. фебруара и да се народ пита да ли је за инсталирање албанских институција на северу Косова

        ЧАГЛАВИЦА, (ФоНет) - Одборници Скупштине општине Лепосавић расправљаће сутра о иницијативи за одржавање референдума на којем би требало да се изјасне да ли прихватају косовске институције на северу, иако председник општине Бранко Нинић сматра да референдум не треба одржати.

        На седници, коју је за 11 сати заказао председник скупштине Славко Стефановић, одборници ће разматрати могућност одржавања референдума на којем би грађани требало да се изјасне да ли прихватају инсталирање косовских институција на северу.

        Нинић сматра да су се грађани, тиме што су спречили припаднике специјалне косовске јединице РОСУ да заузму административни прелаз Јариње, јасно ставили до знања да су против институција Приштине и да додатно изјашњавање по том питању није неопходно.

        Нинић је за КИМ радио рекао да Устав Србије јасно каже да је Косово део Србије и да референдум зато није потребан.

        Одборници Демократске странке јесу против институција Косова, али сматрају да о томе не треба да се изјашњавају на референдуму. Против референдума смо јер је његово одржавање у супротности са Уставом Србије, рекао је Нинић, иначе члан Демокрарске странке.

        Одборници скупштина општина Косовска Митровица, Зубин Поток и Звечан раније су на ванредним седницама донели одлуку да се у овим општинама одржи референдум у фебруару.

        Референдум би, како је најављено, требало да буде одржан 14. и 15. фебруара, а на гласачком листићу грађани ће се изјаснити заокруживањем речи „да“ или „не“. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари