Хиљаду Срба одбранило барикаду код Рудара

ВОЈНИЦИ КФОР ОКО 11.00 ЧАСОВА СА ВИШЕ ВОЗИЛА КРЕНУЛИ ИЗ ЛЕПОСАВИЋА КА БАРИКАДИ, АЛИ СУ СЕ ОГЛАСИЛЕ СИРЕНЕ ЗА УЗБУНУ...

Барикадa код села Рударе

  • Председник општине Звечан Драгиша Миловић договорио са командантом КФОР-а Џозефом Линчом да се грађани повуку и одблокирају возила, а да се војници врате ка Лепосавићу
  • На Линчов захтев да се уклони барикада, Миловић одговорио да о томе могу да одлуче само локални одборници који су и донели одлуку о њеном постављању, на шта Линч предложио уклањање барикаде која је постављена у Дудином Кршу, а да контролу саобраћаја обавља „заједнички тим Срба и КФОР“

         ВИШЕ од хиљаду Срба одбранило је од припадника КФОР-а барикаду код села Рударе у општини Звечан, која је постављена крајем јула прошле године.

         Војници КФОР-а упутили су се око 11.00 часова са више возила из правца Лепосавића ка барикади у селу Рударе, након чега су се огласиле сирене за узбуну којима се грађани позивају на одбрану барикаде.

         Код барикаде се брзо окупило око хиљаду грађана који су блокирали два возила КФОР-а са америчким војницима.

         Грађани су почели да се разилазе након што се председник општине Звечан Драгиша Миловић договорио са командантом КФОР-а Џозефом Линчом да се грађани повуку и одблокирају возила, а да се војници врате ка Лепосавићу.

         На захтев Линча да се уклони барикада, Миловић је одговорио да о томе могу да одлуче само локални одборници који су и донели одлуку о њеном постављању.

         Миловић каже да је Линч предложио уклањање барикаде која је постављена у Дудином Кршу, а да контролу саобраћаја обавља „заједнички тим Срба и КФОР-а“.

         Барикаде на северу Космета постављене су крајем јула прошле године када су косовски специјалци покушали да заузму прелазе Јариње и Брњак ка централној Србији.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари