Хашки трибунал је генерала Младића послао тамо где Цар Лазар одавно живи

РАТНИ КОМАНДАНТ ВРС ЖИВ БИО ПОТРЕБАН ХАШКОЈ ИНКВИЗИЦИЈИ САМО ДО ИЗРИЦАЊА ПРВОСТЕПЕНЕ ПРЕСУДЕ

  • Сви екрани у Србији били су испуњени, што директним преносом из суднице, што специјалним емисијама о пресуди Ратку Младићу. Само тај један дан и - ни минут више, јер ми немамо времена за прошлост - хоћемо будућност, генерале! Ти нама спашавање српскога рода од још једнога историјскога покоља, прогона и - Републику Српску, а ми теби цео дан - што похвале, што неутралности, што осуде!
  • У дану „посвећеном“ генералу Младићу, срамно су се гласнули сви другосрбијанци и бивши досовци, али сада издељени у разне политичке групе и појединце - сврставши се својим саопштењима на страну генералових џелата! Мени се „дојмио“ и одавно спремљени документарац под називом „Пад хашких бегунаца - ПАД Ратка Младића“, који је емитовала ТВ Прва! А то „бегунци“, па још и „пали“... - ма, уболи наслов само тако!
  • Боже драги, како су после петога октобра 2000. године, када је Србија пала под њихову чизму, јуришали, редом хапсили и у Хаг трпали све Србе са окупаторовога списка, који су бранили свој народ и државу - па све до данашњег ликовања над пресудом генералу Младићу! Е - то је највећи акт велеиздаје у целој овој причи, а Бога ми - и у досадашњој историји Срба!
  • Генерале ово није онај твој витешки војнички рат на терену! Ово је други рат! Он нема рок трајања! Неограничен је, перфидан, далекосежан, спакован у суднице, тоге, рукавице, пресуде, уџбенике, филмове, тв екране, скупове, покрете, поруке, перформансе, споразуме, извештаје, приче и „независне“ емисије „независних“ новинара...! И ова „пресуда“ је - тај рат!
Пише: Милијана БАЛЕТИЋ
 

        ДАН након годишњице потписивања Дејтонског мировног уговора у Паризу, којим је окончан грађанско верски рат у БиХ, у Хашком трибуналу, 22. новембра изречена је казна доживотне робије команданту Војске Републике Српске - која је створила Српску - генералу Ратку Младићу!

        Сви екрани у Србији били су испуњени, што директним преносом из суднице, што специјалним емисијама о Младићу, и наравно - само тај један дан и - ни минут више, јер ми немамо времена за прошлост - хоћемо будућност, генерале!

        Ти нама спашавање српскога рода од још једнога историјскога покоља, прогона и - Републику Српску - ми теби цео дан - што похвале, што неутралности, што осуде?! Мало ли је, генерале, данас кад ми из прошлости хоћемо само благодети које сте нам извојевали за нашу будућност?!

        То што сте сви ви - неко под земљом, неко жив, а труне по окупаторовим тамницама - како бисмо ми имали своју државу, своју слободу и своју будућност - ваш проблем - генерале!

        И регионално окружење било је на ногама! Они чак и дуже - ликовали су неколико дана! Најбољи ми је био бивши председник, ове најновије им Независне Државе Хрватске Иво Јосиповић, који је рекао да је Трибунал у Хагу „бар за део злочина донео правду“!

        Ма, господине, шта год да је „донео“ - правду или неправду - ваш столетњи удео у злочину над Србима - остао је некажњен!!!

        Тога дана „посвећенога“ генералу Младићу, срамно су се гласнули сви другосрбијанци и бивши досовци, али сада издељени у разне политичке групе и појединце - сврставши се својим саопштењима на страну генералових џелата!

        Мени се ту још „дојмио“ и, одавно спремљени, документарац под називом „Пад хашких бегунаца - ПАД Ратка Младића“, који је емитовала ТВ Прва! А то „бегунци“, па још и „пали“... - ма, уболи наслов само тако!

        Важно је да они нису били бегунци, него жестоки борци - на страни агресора! Али, како год - материјал је за историју! Непроцењив! Скоро су сви ту! Добро је што су се покупили, стали пред камере и трајно забележили свој жар, напор, утркивање ко ће пре, боље и више похапсити српских хероја и предати окупатору!

        Боже драги, како су после петога октобра 2000. године, када је Србија пала под њихову чизму, јуришали, редом хапсили и у Хаг трпали све Србе са окупаторовога списка, који су бранили свој народ и државу - па све до данашњег ликовања над пресудом генералу Младићу!

        Е - то је највећи акт велеиздаје у целој овој причи, а Бога ми - и у досадашњој историји Срба!

        Морам признати да сам, уз дубоко подељено осећање, гледала и слушала све њих сабране на једном месту - поносне на своја „дела“ - и присећала се сваког тог тренутка из времена док се још збивао! Тако се ваљда то намести да баш они, сами о себи, под слепилом квислиншког жара, правећи себи „пангирик“ - учине српскоме народу да не мора да их тражи, присећа се и заборавља поједине, који су му код куће - по српској држави - прогонили и хапсили оне који су га бранили?! Е, ту је моје задовољство било бескрајно, као што је истовремено било и осећање - дубоке мучнине и гађења!    

        У изрицању казне председавајући судског Већа - Холанђанин Алфонс Ори - каже: „ Младић није крив, по тачки један - геноцид и јесте крив као учесник разних УЗП (удружених злочиначких подухвата) по следећим тачкама! Тачка два - геноцид! Тачка три - прогон, злочин против човечности! Тачка четири - истребљење, злочин против човечности! Тачка пет - убиство, злочин против човечности! Тачка шест - убиство, кршење обичаја и закона ратовања! Тачка седам - депортација, злочин против човечности! Тачка осам - нехумано дело присилног премештања, злочин против човечности! Тачка девет - терорисање кршење обичаја и закона ратовања! Тачка десет - против правни напади на цивиле, кршење закона и обичаја ратовања! Тачка једанаест - узимање талаца, кршење закона и обичаја ратовања!

        Приликом утврђивања казне, веће је узело у обзир дела за која је он крив. Злочини који су почињени спадају у најстрашније злочине познате човечанству и укључују геноцид и истребљивање, као злочин против човечности! За злочине које је починио, Веће осуђује господина Ратка Младића на доживотну казну затвора“!

        Свака вам част - прави сте мајстори! Требало је од једне толико једноставне чињенице - одбрана сопственога народа и његове територије - смислити па разложити, уклопити па заокружити - читав овај драмски заплет гомиле „тачака“ у вашем театру! Нека што вам је машта бујна, него - покварена до бола?!

        Ова игранка, подељена у више чинова, како би представа била убедљивија, увела је и одбацивање прве тачке оптужнице која се односи на онај „геноцид“ у још 6 општина! Овај трик имао је улогу да остави утисак о темељном, професионалном и, к'о бајаги, судском поступку, а не политичком процесу, како би фарса што убедљивије и дуже опстала!

        То оставља утисак непристрасног рада и правог суда, јер, Боже мој, и „црном ђаволу“ какав је Младић - тамо где нема геноцида они „непристрасно“ пресуде да га нема, али - тамо где га „има“ - има га?!

        У овој намештаљци геноцида Србима - Сребреница је сасвим довољна?! То њима чини посао! За то га и провлаче кроз пресуде Караџићу, Стакићу, Брђанину...!

        Чуј, поштено, ма - препоштено?! Од овога поштеније не може?!

        И поред труда - из петних жила - нигде, ни у једној тачци оптужнице и целом поступку - нису могли наћи ни један једини злочин ни дело да је Младић лично извршио!!!

        Е, ово малкице слаби „драматургију“, али није сметало да по свим осталим тачкама оптужнице пресуде да су „злочини“ извршени у оквиру УЗП - што је у ствари дефиниција за геноцид!

        Природа геноцида као кривичног дела је таква да то не може да уради појединац без удружене државне структуре!

        Значи Младић - без и једне мрље у каријери - није се удружио са собом, него са онима који су били тамо где је и он био - а то су Срби у Републици Српској! Тако да прича како се у Хагу суди појединцима - још је једно страшно лицемерје и под маглом увођење целога српскога народа у геноцидни?! Тако да, знате ону: „Они не нападају Србију због Милошевића, него - нападају Милошевића због Србије“!!! Е, у овој политичкој пресуди српскоме народу у грађанском рату у БиХ - прва је на удару Република Српска и њени Срби, а онда и Срби у целини?!

        Јер - Срби су Срби - где год да су!   

        Да је Хаг место утврђивања правде и истине - први на оптуженичку клупу сели би западњачки наредбодавци и генерали као агресори, па тек онда ови ситни локални њихови помагачи из бивше нам Југе! За удружени злочиначки подухват (УЗП) над Србима, од Словеније и „избрисаних“, до КосМета „жутих кућа“ и прогона - нема геноцида и доживотних робија?! Како то, господо хашка?!

        Како дођосте до тога да су вам Готовина, Чермак, Маркач и остали хрватски генерали невини и слободни након „Бријунских дневника“, пред Олују, где је Туђман с државним врхом и генералима договорио и наредио: „Учините тако да Срби практично нестану“!

        И - нестали су - у геноциду започетом још у Павелићевој ендехазији?! Шта је то ако није УЗП?!

        Како то да нико не поставља питање где је 150.000 Срба који су пре рата живели у Сарајеву?

        Како то да се још не зна судбина за преко 6.000 сарајевских Срба које је „појео мрак“?!

        Како то да су им сада из свих оптужница избачене улица Васе Мискина и пијаца Маркале, након што је непобитно утврђено да су муслимани тада поубијали свој народ како би показали прстом на српску заставу не би ли добили статус жртве и помоћ Запада?!

        Како то да нико не помиње трогодишњи покољ Срба у Подрињу под командом Насера Орића који је невин и слободан, а иза његовога ножа, само на том подручју, остало је преко 3.300 српских цивила под земљом?!

        Како то да се упорно од Сребренице прави „геноцид“ и пабирчи број од 8.000 побијених муслимана у геноциду, а сви подаци говоре о 1000-1200 стрељаних заробљених Насерових војника, не цивила - што је страшни ратни злочин који мора до краја да се утврди и починиоци заједно с наредбодавцима казне!

        Како то да нико не узима у обзир Алијин договор са председником Америке Клинтоном да се у Сребреници побије до 5.000 муслимана, како би тек тада NATO могао „оправдано“ ући у рат на њиховој страни - о чему лично сведочи бивши високи Алијин политичар и борац Ибран Мустафић у својој књизи „Планирани хаос 1990-1996“, који, између осталог, каже да је „хаос био изрежиран од стране Међународне заједнице, а Алија Изетбеговић је био саучесник злочина...“!

        Како то да нико не трага и приводи правди све чланове вишенационалног Десетог диверзантског одреда, који је вршио та стрељања, у чијем саставу, између осталих је био и познати заштићени хашки сведок Дражен Ердемовић, који није био једини Хрват у том одреду?!

        Како то да нико не потеже улогу обавештајних служби у прављењу сребреничког „геноцида“, попут француске и осталих?!

        Како то... - господо хашки „праведници“?!

        Колико је Хашки трибунал само продужени рат против српскога народа у којем треба позатварати, поубијати оне који су га бранили, обезглавити их, наметнути им кривицу, укинути им и отети територију на којој су вековима и коју су и сада својим животом бранили од историјског агресора - говори чињеница да то није рађено другим учесницима рата - само Србима, које су осудили на укупно 1.160,5 година, плус још 6 доживотних робија, а сви остали - Хрвати, Бошњаци, Шиптари, Македонци - заједно 361 годину?! Е, то је Хашки трибунал!!!

        У овим суђењима и пресуђивањима Србима, западњаци само завршавају рат који су изазвали и против нас водили заједно са локалним српским непријатељима - како је и сам генерал Младић узвикивао, док га нису избацили из суднице: „Ово није суд! Ово је NATO комисија! Све је лаж“!!!

        Наравно, генерале! Ово није онај твој витешки војнички рат на терену! Ово је други рат! Он нема рок трајања! Неограничен је, перфидан, далекосежан, спакован у суднице, тоге, рукавице, пресуде, уџбенике, филмове, тв екране, скупове, покрете, поруке, перформансе, споразуме, извештаје, приче и „независне“ емисије „независних“ новинара...!

        И ова „пресуда“ је - тај рат!

        Па није ваљда неко очекивао да ће Америка - судити себи и онима са којима је заједно започела и водила рат!!!

        Као ратни репортер на свим ратиштима у бившој нам заједничкој држави 90-тих, свакодневно сам сретала српске официре до највишег ранга и нико тако, као генерал Младић, на мене није оставио утисак типичног, врхунског војног команданта, пресликаног из најбоље литературе који сам носила у себи!

        Управо он такав и јесте прави „улов“ нашем непријатељу да преко њега осуди народ који га је изнедрио и кога је он војнички, професионално бранио!

        Зато је - онако издајнички - и предат Хашком трибуналу, а не због истине и правде која би тамо заблистала, а он био ослобођен!

        Младић је њихова мора из војничког судара на бојном пољу где су они водили рат против Срба! На једној страни Младић на челу српскога рода, на другој они - од Запада до муџахедина широм Блиског истока и даље!

        Није Младић оно што је сада у њиховој судници - заробљен, болестан, стар, везан, измучен, полужив! Да је био то - они му не би судили!

        Младић је њима тај симбол српскога отпора којему суде и коначно се с њим обрачунавају - побеђују везана, досуђују доживотну казну затвора!

        У ствари, то није суђење него одуговлачење иживљавања које су они, уз помоћ инсталираних својих колаборациониста у Србији, били у могућности да српске јунаке приуште себи као трофеј!   

        У овој ликвидацији једног по једног из реда оних који су бранили Српство - има још једно страшно лицемерје у случају генерала Младића!

        Све су урадили да им буде жив кад му изрекну првостепену пресуду! Ако пре другостепене, по жалби, у међувремену и премине - има се сматрати да је ова изречена и - коначна!

        По њима је она већ коначна, јер Младић, после свега - скоро да им више није жив! Међутим, историја је вечна, све остало је пролазно, сем што -„част и брука живе довијека“, како каже велики Његош!

        И у овој правди џелата, скривена чека „завера“ историје, коју они не би хтели, а дебело су јој допринели! Сви једнога дана мријет морамо, а они су у хашкој инквизицији - гле чуда - једног по једног Србина спашавали смрти и слали у легенду - а Младића, већ сада - тамо где Цар Лазар одавно живи!!! 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Hazar Erbe's picture
Hazar Erbe 14:03 27.11.2017.

  • +32
Voting is closed.

Одличан текст наше врсне новинарке Милијане Балетић, коме нема шта да се дода. Осим можда контра-удара правим хашким наредбодавцима у облику сакупљања потписа на петицији да се име улице у којој се налази садашња Амбасада САД у Београду промени у назив „Булевар Генерала Ратка Младића“.
Дакле, они сигурно не могу да промене локацију своје скупе зграде у коју су већ уложили бар ПОЛА МИЛИЈАРДЕ ДОЛАРА, али зато 100.000 потписа Срба на тој ПЕТИЦИЈИ, сигурно ће натерати саадашњу градску власт (пред изборе), да ода почаст овом Српском Хероју. А што се тиче протеста из сорошијанског картела унутар дипломатије САД, треба им одговорити у њиховом стилу: МИ СМО ВАМ УЧИНИЛИ ЧАСТ ДА ВАМ СЕ АМБАСАДА НАЛАЗИ У УЛИЦИ КОЈА НОСИ ИМЕ НАЈПОШТОВАНИЈЕГ СРПСКОГ ХЕРОЈА ДАНАШЊИЦЕ!!!
Баш као што нам они говоре да је њихов „милосрдни анђео“ у ствари донео „добро“ Српскоме Народу!!!

Hazar Erbe's picture
Hazar Erbe 14:04 27.11.2017.

  • +19
Voting is closed.

Одличан текст наше врсне новинарке Милијане Балетић, коме нема шта да се дода. Осим можда контра-удара правим хашким наредбодавцима у облику сакупљања потписа на петицији да се име улице у којој се налази садашња Амбасада САД у Београду промени у назив „Булевар Генерала Ратка Младића“.
Дакле, они сигурно не могу да промене локацију своје скупе зграде у коју су већ уложили бар ПОЛА МИЛИЈАРДЕ ДОЛАРА, али зато 100.000 потписа Срба на тој ПЕТИЦИЈИ, сигурно ће натерати саадашњу градску власт (пред изборе), да ода почаст овом Српском Хероју. А што се тиче протеста из сорошијанског картела унутар дипломатије САД, треба им одговорити у њиховом стилу: МИ СМО ВАМ УЧИНИЛИ ЧАСТ ДА ВАМ СЕ АМБАСАДА НАЛАЗИ У УЛИЦИ КОЈА НОСИ ИМЕ НАЈПОШТОВАНИЈЕГ СРПСКОГ ХЕРОЈА ДАНАШЊИЦЕ!!!
Баш као што нам они говоре да је њихов „милосрдни анђео“ у ствари донео „добро“ Српскоме Народу!!!

Водканов's picture
Водканов 14:11 27.11.2017.

  • +11
Voting is closed.

Република Српска, то су Радован Караџић и Ратко Младић, држава или не, створена је у рату и такве творевине, по правилу, трају дуго!
У притвору и пред судом у Хагу, Милошевић, Караџић и Младић су најмање бранили себе а највише своје заоставштине које данас разни Вучићи и Додици плагирају и полирају лажним сјајем својих наопако-превртљивих прича и заклињања у српску нацију и њену државност.
Нека не чуди што непријатељи Срба најпре шире лажи о њима а онда врбују понизне Србе да шире лажи о светлој будућности а да се о истинитој прошлости не сме говорити.
Садашњи председници Србије и Српске лажу и о прошлости, и о будућности - они нису Србија и Српска!

Додај коментар