Гордан Михић сахрањен на гробљу манастира Рајиновац

УМРО У 82. ГОДИНИ, А САХРАЊЕН ПО БЛАГОСЛОВУ СРПСКОГ ПАТРИЈАРХА ИРИНЕЈА

* Његова дела су бројни сценарији за филмове и серије: "Кад будем мртав и бео", "Камионџије", "Чувар плаже у зимском периоду", "Повратак отписаних",  "Мала ноћна музика"; "Дошло доба да се љубав проба", "Балкан експрес", "Сиви дом", "Дом за вешање",Танго аргентино“, "Црна мачка бели мачор", "Војна академија", "Немањићи"...

___________________________________________________________

        СЦЕНАРИСТА и драмски писац Гордан Михић преминуо је у 82. години и сахрањен је на гробљу манастира Рајиновац, саопштила је путем друштвене мреже Твитер његова ћерка глумица Ивана Михић, пренео је РТС.

        Михић је сахрањен у најужем кругу породице на гробљу манастира Рајиновац, близу Гроцке, уз благослов патријарха српског Иринеја.

        Гордан Михић потиче из села Поплат у општини Берковићи у Републици Српској. Био је и редовни професор Факултета драмских уметности, где је предавао филмски сценарио.

        Његова дела су бројни сценарији за филмове и серије који су ушли у историју домаће кинематографије "Кад будем мртав и бео", "Вране", "Камионџије", "Чувар плаже у зимском периоду", "Повратак отписаних", "Лептиров облак", Пас који је волео возове", "Мала ноћна музика"; "Дошло доба да се љубав проба", "Балкан експрес", "Јагуаров скок", "Варљиво лето '68", "Сиви дом", "Дом за вешање", "Заборављени", "Танго аргентино", "Отворена врата", "Горе доле", "Црна мачка бели мачор", "Она воли Звезду", "Војна академија", "Немањићи"...

Манастир Рајиновац

        За своја дела добио је признања и награде.

        Четири пута је освојио Прву награду за сценарио на фестивалу филмског сценарија у Врњачкој Бањи. 

        Добитник је и Златне арене на фестивалу у Пули и Кристалне призме за свеукупан допринос домаћем филму. 

        Супруг је глумице Вере Чукић и отац глумице Иване Михић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари