ДРАГИША ЂОКОВИЋ: Специјални статус севера или у Србији или у оквирима УН

СРБИЈА ИМА ДВА ЂОКОВИЋА

ЕВО ПОСЛАНИКА ДС КОЈИ ИНТЕРЕСЕ СРБИЈЕ И СВОГ НАРОДА

ДРЖИ ИЗНАД СТРАНАЧКИХ И КАРИЈЕРНИХ

Драгиша Ђоковић ДС

  • Сви чланови Демократске странке у Косовској Митровици подржавају референдум и спремни су да поднесу страначке консеквенце, ако их буде било, због свог става, рекао је Ђоковић
  • На питање о идеји о специјалном статусу за север Косова, он је упозорио да је прво потребно разјаснити „у оквиру чега специјални статус?“
  • „У оквиру Србије, независног Косова или у оквиру Уједињених нација? То је веома битно питање, на које неко треба да пружи јасан одговор. Не желимо никакве специјалне статусе у оквиру независне државе Косово“, нагласио је Ђоковић

        КОСОВСКА МИТРОВИЦА, (ФоНет) – Посланик Демократске странке у Скупштини Србије из Косовске Митровице Драгиша Ђоковић изјавио је ФоНету да локални и парламентарни избори треба да буду расписани на Косову свуда где је могуће и да подржава одржавање српског референдума на северу Косова.

        Сви чланови Демократске странке у Косовској Митровици подржавају референдум и спремни су да поднесу страначке консеквенце, ако их буде било, због свог става, рекао је Ђоковић.

        Он је изјавио да не треба доводити у опасност косовске Србе настањене јужно од Ибра инсистирањем да распишу референдум, јер је у многим местима то немогуће.

        Сигурно је да су и они против косовских институција и наћи ће начин да покажу да су за Србију, а не за Косово, рекао је Ђоковић.

        Он је оценио да би било „бесмислено“ расписивати локалне и парламентарне изборе „у општинама у којима нема српског народа“, али да треба да буду расписани на Косову „свуда где је могуће“.

        На питање о идеји о специјалном статусу за север Косова, Ђоковић је одговорио да је потребно разјаснити „у оквиру чега специјални статус?“

        „У оквиру Србије, независног Косова или у оквиру Уједињених нација? То је веома битно питање, на које неко треба да пружи јасан одговор. Не желимо никакве специјалне статусе у оквиру независне државе Косово“, изјавио је Ђоковић. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари