Бећковић: Они који би да сруше крстионицу „Суза Његошева“ брзо ће молити за опроштај

ЂУКАНОВИЋЕВ РЕЖИМ ТО ПРВИ ПУТ ПОКУШАО 2. АПРИЛА, АЛИ ВЕРНИЦИ НИСУ ДОЗВОЛИЛИ

           АКАДЕНИК Матија Бећковић данас је изразио жаљење због покушаја рушења крстионице "Суза Његошева" у близини Тивта, која је у власништву Митрополије црногорско-приморске.

           "Оне који ломе крстове ускоро ћемо видети у цркви. Нисам још чуо да је неко ломио крст, а да није брзо молио за опроштај", рекао је Бећковић новинарима у Београду.

           Одговарајући на питање о недавном покушају рушења те крстионице око које су се окупили верници и то спречили, Бећковић је рекао да је током историје забележно рушење крстова и на Космету, али и страдање оних који су то радили.

           "Мени је жао што има још оних који се залећу на крстионице и на крстове, а имају толике примере из историје како су пролазили они који су то чинили, како су они не само лично пострадали него како су предати проклетству историје", рекао је он.

           Верници Српске православне цркве спречили су 2. априла рушење крстионице "Суза Његошева" код Манастира Светог архангела Михаила на Михољској Превлаци.

           Крстионица се налази у мору и саграђена је на месту старе, изграђене пре више од 11 векова у седишту прве Зетске епископије Светог Саве, успостављене 1220. године.

           (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари