Вучићу Светосавска повеља - највише признање Срба Северне Македоније које обавезује

ДПСМ У ОБРАЗЛОЖЕЊУ НАГЛАСИЛА ДА ТЕШКА ВРЕМЕНА ЗА ВОЂЕ НАРОДА КАКАВ СУ СРБИ ТРАЖЕ – СПРЕМНЕ ЉУДЕ

* Поручила му: Као вођи за којег слобода, Српство и част немају цену, нека Вам драги Бог помогне да сачувате нас Србе народом којем ће се дивити у векове векова!

_______________________________________________________

       ДЕМОКРАТСКА партија Срба у Северној Македонији, чији је лидер Иван Стоилкјовић, доделила је своје највише признање – Светосавску повељу - председнику Србије Александру Вучићу.

       Са овим образложењем:

       „Тешка времена траже спремне људе, посебно за вође народа херојске прошлости који су својом крвљу исписивали сва важна светска историјска збивања, и увек на правој страни жртвовали све што су имали за слободу, Српство и свето Православље.

Иван Стоилковић

         За победоносан ход на путу светосавског утемељења, заслуге за свесрпско јединство, непристајање на губитак слободе и часни углед Срба у региону и свету као препознатог народа, додељујемо Вам највише признање српског народа у Македонији, Светосавску повељу, уз захвалност што у свим тешким моментима и нама, и братском македонском народу пружате потребну руку помоћи.

         Као вођи за којег слобода, Српство и част немају цену, нека Вам драги Бог помогне да сачувате нас Србе народом којем ће се дивити у векове векова!

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари