Зимоњић одредио тим за меч са Француском

ФРАНЦУЗИ СУ САДА ВЕЛИКИ ФАВОРИТИ, АЛИ ЗА НАС ЈЕ НАЈВАЖНИЈЕ ДА БУДЕМО СВИ ЗДРАВИ

Виктор Троицки и Ненад Зимоњић

        Тенисери Србије играће од 15. до 17. септембра меч полуфинала Светске групе Дејвис купа у Лилу против Француске. На том дуелу наступаће без најбољег играча Новака Ђоковића, који је саопштио да ће због проблема са лактом паузирати до краја године.

        Ненад Зимоњић, селектор Дејвис куп тима Србије, истиче да је то велики ударац за њихов тим, али да сматра да је Ђоковићева донео праву одлуку.

        „Мислим да је Новак донео исправну одлуку, јер треба да се опорави и максимално залечи. То је повреда са којом има проблема дуже од годину дана и то је одлучио после консултације са стручњацима. Када буде максимално спреман, вратиће се на терен. Када ће то бити, не знам, али надам се што пре“, поручио је у изјави за „Спортски журнал“ Зимоњић.

        Он зна да у Лилу неће моћи да рачуна на најјачи састав.

        „Без Новака су нам далеко мање шансе, јер он против сваке репрезентације може да освоји два бода. Французи су сада велики фаворити, али за нас је најважније да будемо сви здрави и да пробамо да саставимо најјачи тим и супротставимо се домаћинима“, рекао је Зимоњић.

        Он је навео да ће у Лилу играти Виктор Троицки, Јанко Типсаревић, Душан Лајовић и Ласло Ђере, у одсуству Ђоковића најбољи српски тим, укључујући и њега у дублу.

        „Имам могућност да двојицу играча променим до жреба, па је могуће да ће поред нас петорице још један играч путовати у Лил. Да ли ће то бити Филип Крајиновић или неко други, видећемо. Гледаћемо да у саставу буде пет или шест играча“.

        Зимоњић зна да Троицки и Типсаревић нису у топ форми, али да ће до меча у Француској успети да буду топ фит.

        „Најважније је да се обојица опораве и да се добро припреме до за почетак следећег турнира на којем буду наступали. Надам се да ће по завршетку US Open-а сви бити у доброј форми и да ће се физички добро осећати“, поручио је селектор Србије.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари