Зимоњић: Очекујем спектакл Надал Ђоковић

НАДА СЕ ДА ЋЕ НА РАСПОЛАГАЊУ ЗА ДУЕЛ КОЈИ ЈЕ НА ПРОГРАМУ ОД 7-9. АПРИЛА, ИМАТИ НАЈЈАЧИ САСТАВ

Рафаел Надал и Новак Ђоковић

  • Селектор Србије очекује да ће љубитељи тениса у четвртфиналу Дејвис купа гледати дуел бивших „бројева један“

        Србија ће дочекати Шпанију у хали „Александар Николић“ у Београду, у оквиру четвртфинала Светске групе Дејвис купа у априлу.

        Селектор Србије Ненад Зимоњић очекује да ће на тај дуел допутовати најбољи тимови обе земље и да ће пред београдском публиком бити одигран тениски класик Новак Ђоковић - Рафаел Надал.

        „Било би сјајно да Надал дође и да публика види њега и Нолета. То је стварно ретка прилика. Ипак, тим Шпанаца се неће знати до последњег тренутка. Опет, и ако Рафа не дође, њихови остали тенисери су врхунски играчи, биће прави спектакл и лепа шанса да им се реванширамо за Бенидорм, наш последњи дуел, када смо изгубили 4:1“, изјавио је за „Спортски журнал“ Зимоњић.

        Он се нада да ће на располагању за дуел који је на програму од 7. до 9. априла, имати најјачи састав.

        „Ако смо здрави и све иде како треба, играћемо у најјачем саставу. Верујем да има шансе да нам се прикључи и Јанко Типсаревић, а зависи и од њихове форме и распореда. Најважније је да нас послужи здравље и да будемо спремни, а која ће четворица бити може да се промени и после пријаве, десетак дана пре меча. Два имена могу да се мењају до жреба“, подсетио је играч-селектор.

        Зимоњић каже да је добар избор што се меч игра у бившем Пиониру и то на тврдој подлози.

        „Због атмосфере, амбијента који има та дворана, то је добро решење. Тамо делује да је терен нешто мањи, што је тактички добро против Шпанаца, јер су они одлични са основне линије. Добро се бране и против њих подлога мора да буде што је бржа могућа. Са друге стране осећај мањег терена је бољи за оног ко игра агресивнији тенис и зато је то за нас добро решење“, напоменуо је Зимоњић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари