Зимоњић и Лодра изгубили од Пољака

Други носиоци неочекивано поражени од осмопласираних

        ЛОНДОН, (ФоНет) - У првом колу Мастерс купа у конкуренцији парова, српски тенисер Ненад Зимоњић и Француз Микаел Лодра изгубили су од Пољака Маријуша Фирстенберга и Марцина Матковског резултатом 6:4, 5:7, 11:9.

        У дуелу који је трајао сат и 45 минута, пољски тенисери су заслужено приредили изненађење и као осми носиоци савладали друге фаворите завршног годишњег турнира осам најбољих дублова света.

        Први сет је био доста необичан, јер је виђено чак пет брејкова, што се у игри парова ретко дешава. Зимоњић и Лодра су први одузели противницима сервис, али су ипак изгубили тај део игре.

        У другом сету српско-француска комбинација била је неупоредиво сигурнија. Фирстенберг и Матковски нису имали ниједну прилику за брејк, а Зимоњић и Лодра су у 11. гему искористили пету шансу у том сету и тако изједначили резултат.

        У супер тај брејку Пољаци су од почетка били у вођству. Зимоњић и Лодра су са три везана поена успели први пут да поведу (8:7), али су тада поново изгубили концентрацију и Фирстенберг и Матковски су серијом од 4:1 завршили меч.

        У првом мечу групе Б Макс Мирни из Белорусије и Данијел Нестор из Канаде победили су Индијца Рохана Бопану и Аисама ул-хак Курешија из Пакистана са 7:6 (7:2), 4:6, 11:9.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари