Зимоњић и Нестор „имају“ 78 година и побеђују

ДУБЛ „ДИНОСАУРУСИ“ И ПОД СТАРЕ ДАНЕ ПРАШИ! НЕНАД И ДАНИЈЕЛ СУ СЕ УДРУЖИЛИ ПОНОВО И ПЛАСИРАЛИ СЕ У ПОЛУФИНАЛЕ ТУРНИРА У СИДНЕЈУ

        Године за њих нису проблем.

        Ненад Зимоњић (37) и Данијел Нестор (41), иако заједно „имају“ 78 година, и даље представљају значајну силу на АТП туру. После више од три године удружили су снаге и наставили да побеђују.

        Они су у ноћи између среде и четвртка победили четврте носиоце на АТП турниру у Сиднеју, Маријуша Фирстенберга и Марћина Матковког резултатом 6:4, 3:6, 10:8, што је било довољно за пласман у полуфинале.

        Њихови противници биће Французи Жулијен Бенето и Едуар-Роже Васлен.

        Зики и Нестор препустили су први сервис ривалима (0:2) и онда направили два узастопна брејка (4:2), после чега су први сет привели рутински крају. У другом, само у једном гему било је брејк лопти. Трећу су искористили Фистенберг и Матковски, за вођство од 3:1, после чега ниједан тим није успео да дође до више од два поена на сервис противника.

        Играо се „макси“ тај-брејк, у којем је пресудила серија мини брејкова од резултата 6:6. Прво су га направили Пољаци (6:7), па су Србин и Канађанин одговорили са два мини брејка на сервис ривала (8:7), после чега су и добили један поен на свој сервис (9:7), али не и искористили прву меч лопту (9:8).

        Што нису на свој, јесу на сервис противника - 10:8 за крај меча.

        Победници турнира у Сиднеју поделиће 24.920 долара и зарадити 250 поена. Финалистима припада 13.100 долара и 150 поена.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари