Зимоњић: Чека нас тежак задатак против САД

УПИТАН ДА ЛИ ЋЕ ИГРАТИ У ДУБЛУ СЕЛЕКТОР СРБИЈЕ ЈЕ ОДГОВОРИО: „НАЈВЕРОВАТНИЈЕ НЕЋУ“

Ненад Зимоњић

        Селектор Дејвис куп репрезентације Србије Ненад Зимоњић рекао је у Нишу да његове тенисере очекује тежак меч против селекције САД у првом колу Светске групе, али да ће се екипа припремити најбоље што може.

        - Изузетно тежак меч, репрезентација САД долази у најјачем саставу, они су једна од најбољих нација у Дејвис купу. Ми као носиоци нисмо морали да играмо против неког носиоца, али они тада то нису били па смо баш њих извукли. Биће тежак задатак добити једног (Џона) Изнера и (Сема) Кверија или у дублу, али желимо да се припремимо најбоље што можемо - рекао је Зимоњић новинарима у Нишу.

        Тенисери Србије играју од 2. до 4. фебруара у Нишу против САД, меч првог кола Светске групе Дејвис купа.

        Зимоњић је у тим позвао Душана Лајовића, Ласла Ђереа, Николу Милојевића, Пеђу Крстина и Миљана Зекића. У екипи САД су Сем Квери, Џон Изнер, Рајан Херисон и Стив Џонсон.

        - Изабрали смо подлогу која њима најмање одговара, али одговара нашим играчима. Лајовић и Ђере су постигли изузетне резултате на шљаци и надам се да ће то бити наша предност, уз велику подршку публике, која је била сјајна у претходна два Дејвис куп меча, против Шведске и Русије - навео је селектор.

        Упитан да ли ће играти у дублу, Зимоњић је рекао: „Највероватније нећу“.

        - Ја сам се прошле године повукао из репрезентације после 23 године играња, било је довољно. Жао ми је што прошле године нисмо могли да играмо у најјачем саставу и да евентуално освојимо „салатару“, то би био идеалан опроштај, али не може све да буде онако како желите - додао је Зимоњић.

        Жреб за дуел Србије и САД биће одржан у четвртак у хали „Чаир“.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари