За Виландера Федекс број 1, о Новаку ни речи

ОСВАЈАЧ 7 ГРЕНД СЛЕМОВА И БИВШИ БРОЈ 1, ИЗДВОЈИО ФЕДЕРЕРА КАО НАЈБОЉЕГ ТЕНИСЕРА СВИХ ВРЕМЕНА

Матс Виландер

        Виландер је у интервјуу за шпански „Мундо депориво“ говорио о Рафаелу Надалу, али и осталим играчима који се налазе на врху различитих категорија.

        Занимљиво, Швеђанин ни у једном тренутку није уврстио у избор најбољег играча данашњице Новака Ђоковића.

        „Наравно, Џон Мекинро, али их је било неколико. Роџер Федерер јер је најбољи тенисер свих времена, због начина на који се понаша на терену и ван њега. Мекинро због начина игре и исказивања емоција. Он и Борг су привлачили публику која није познавала тенис, која није знала играче. Ривалства су такође важан фактор - аматерски фудбал и кошарка су коначно схватили да постоји и тенис. Било је то златно доба тениса, али је било и падова јер у време Сампраса и Агасија, фокус је био на Америци. Онда су се појавили Роџер и Рафа - то невероватно ривалство је пробило границе, од Јужне Америке до Азије. Сада је тенис глобални спорт и тако нешто нам је било потребно“, рекао је Виландер.

        Уследило је питање ко је највећи такмичар у „белом спорту“.

        „Рафа, без дилеме. То показује свакога дана, у сваком гему, у сваком поену. И Федерер је, али се Надал бори и за поене за које не би требало, они у којима би требало да се играчи мало одморе. Али нико није савршен - ни Рафа ни Роџер, много је притиска око њих. Тако је било у мом случају, али и у случају момка који се борио попут њих, Лејтона Хјуита“, додао је Швеђанин.

        Шпанце је занимало да ли Рафаел Надал може да се врати на старе стазе успеха.

        „Нема шансе да је крај његове каријере близу јер то зависи од свакога понаособ. Многима се деси нешто слично када престану да побеђују, као на пример мени, али има доста оних који након лошег периода постану незаустављиви. Сваки играч је као ролекостер, а Рафа је и даље веома снажан и млад. Има још шест-седам година на врхунском нивоу. Дошли су Ђоковић и Мари који су променили слику, али је Надал и даље ту“, закључио је Виландер.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари