WТА: Шанса за Ану да поврати самопоуздање

ДО САДА, СРПСКА ТЕНИСЕРКА ЈЕ ИГРАЛА ПЕТ ПУТА ПРОТИВ СВИТОЛИНЕ

И ИСТО ТОЛИКО ПУТА ПОБЕДИЛА

Ана Ивановић

        По ренкингу, Ана Ивановић је могла да добије и лакшу противницу у првом колу Мадрида, али тешко да је могла да добије неку која јој више одговара. До сада, српска тенисерка је играла пет пута против Елине Свитолине и исто толико пута почистила Украјинку са терена.

        Ако можемо да јој кажемо да јој је Каролина Гарсија трн у оку, онда исто тако можемо да кажемо да се насмеје када види да је добила Свитолину. Свитолина се мучи да се избори са моћним Аниним ударцима и увек је некако у дефанзиви када играју њих све. Али, то не одузима ништа од њеног талента, 21. тенисерка на свету је сигурно велики таленат и пред 20-годишњакињом из Одесе је велика будућност.

        У овај турнир, Свитолина улази са бољим скором у 2015. години. Она има 18-8 за разлику од Аниних 9-7, али ово је шанса за Ану да покаже форму и поврати самопоуздање. До сада у каријери, Ивановић је освојила 15 трофеја, док је Свитолина подигла три пехара.

        Марија Шарапова наставља своју одбрану титуле против искусне колумбијске тенисерке Маријане Дуке Марино. Дуке Марино је тренутно 110. на свету и баш се наиграла тениса ове године, у ногама има већ 30 мечева, а скор јој је солидних 18-12. Она је прошла и два кола квалификација на овом турниру и на жалост, спречила Бојану Јовановски да буде та која ће изаћи на црту Шараповој.

        А Шарапова је уздрмана, оптимизам са почетка године није се претворио у титуле. Иако нема здравствених проблема, нема ни добре форме, па је тако Симона Халеп престигла рускињу на другом месту WТА листе, а не заборавимо да после овог турнира брани и Ролан Гарос.

        Ипак, ако је Марија по нечему позната, онда је то њен такмичарски дух, само је питање тренутка када ће прорадити и поново почети да меље противнице. До сада су се састале само једном и тај меч је добила Шарапова. У каријери, Шарапова је освојила 34 титуле а у мечу пре овог, савладала је Тимеу Башчински, док је Колумбијка подигла један пехар.

        Петра Квитова је права тениска мистерија и пред почетак турнира никада не знате како ће одиграти и докле ће стићи. Понекад изгледа потпуно доминантно, а понекад је потпуно ван ритма и видећемо које лице за нас је спремила у Мадриду.

        Прва противница биће јој незгодна Коко Вандевеј, још једна из новог таласа америчких тенисерки. Обе гаје исти стил игре, ударају врло моћно и нападају све што се напасти може. До сада су се састале два пута и оба пута је славила Квитова.

         Видећемо, прошло је довољно времена од шокантног пораза од Медисон Бренгл у Штутгарта, могла је да се смири и да види где греши. Чак и да буде три сета, овај меч неће трајати дуго, биће доста винера, вероватно и доста грешака, али мало брејкова. Ове године, Коко Вандевеј има скор од не баш фантастичних 5-7, док и Квитова има за своје стандардне просечних 13-5.

         Спорт клуб
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари