Вимблдон: Српски дуел већ у 1. колу!

ТИПСАРЕВИЋ И ТРОИЦКИ ЈЕДАН ПРОТИВ ДРУГОГ ВЕЋ НА СТАРТУ, ЂОКОВИЋ КРЕЋЕ СА НЕМЦЕМ МАЈЕРОМ, АНА ПРОТИВ ВИРЖИНИ РАЗАНО, А ЏЕЈ ЏЕЈ СА ЏОАНОМ КОНТОМ

        Жреб Отвореног првенства Енглеске у тенису није био наклоњен Србима.

        Већ на старту турнира састаће се Јанко Типсаревић и Виктор Троицки, тако да ће се један од њих кратко задржати у Лондону.

        Њих двојица до сада су играли само три међусобна дуела. Два пута је победио Типса (2011, у Москви и 2012. у Шангају), а једном Виктор (2008. у Москви). По тренутном пласману на ATP листи фаворит је Типсаревић, који је 11. играч света, док је Троицки 44.

        Ривал Новаку Ђоковићу у првом колу биће Немац Флоријан Мајер, 33. на ATP листи.

        Најбољи светски тенисер до сада је добио сва три претходна дуела, укључујучи четвртфинале прошлогодишњег Вимблдона.

        Ђоковић, који је у Лондону постављен за првог носиоца, имао је доста среће у жребу, пошто му је пројектовани ривал у четвртфиналу Томаш Бердих, у полуфиналу би могао да се састане са Давидом Ферером, а тек у финалу са Рафаелом Надалом, Ендијем Марејом или Роџером Федерером.

        Управо Швајцарац није био миљеник Фортуне, јер би већ у четвртфиналу могао да игра са Надалом.

        Жреб у женској конкуренцији одредио је да се најбоље рангирана српска тенисерка Ана Ивановић (12. место) на почетку такмичења састане са Францускињом Виржини Разано. Биће то њихов шести дуел, а претходно је наша тенисерка била много успешнија (5:1).

        Јелена Јанковић ће играти против Британке Џоане Конте, са којом се до сада није састајала. Џеј Џеј је тренутно 16. на WТА листи, а 22-годишња Конта 137.

        Бојана Јовановски играће против Хрватице Ајле Томљановић, тренутно 147. тенисерке на WТА листи, док ће тежак задатак на старту имати Весна Долонц, која ће се састати са Белгијанком Јанином Викмајер.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари