Вимблдон: Новак преко Хаса у четвртфиналу

НАЈБОЉИ ТЕНИСЕР СВЕТА САВЛАДАО НЕМЦА СА 6:1, 6:4, 7:6 (7:4), ЗА ПЛАСМАН МЕЂУ НАЈБОЉА ЧЕТИРИ У ЛОНДОНУ, ИГРАЋЕ ПРОТИВ БЕРДИХА

         МУЧИО се Новак Ђоковић да баци у нокдаун већ грогираног противника, али је осим нешто спорије завршнице и приметне нервозе, ипак са десетком положио свој први већи испит на овогодишњем Вимблдону.

         Најбољи тенисер света је савладао Томија Хаса 6:1, 6:4, 7:6 и пласирао се у четвртфинале гренд слема у Лондону где га у среду чека окршај са Чехом Томашом Бердихом.

         Ноле је прошао међу осам најбољих на турниру који је освојио 2011. без изгубљеног сета, са скором од 12:0, иако није било лако да сачува овај беспрекоран скор против Немца. Претио је ветеран у трећем делу меча, направио је брејк, стигао и до тај-брејка, али када је било најважније, наш ас је био на висини задатка и показао да је силно мотивисан дошао у престоницу Енглеске.

         - Увек је тешко против Томија Хаса, а тако је било и овог пута. Знао сам да имам лош скор са њим, водио је против мене 2:0 на трави, иначе игра добро на овој подлози, а и добио ме је на Вимблдону 2009. године. Ипак, одиграо сам добар меч и задовољан сам што сам прошао даље - рекао је Новак непосредно после меча.

         Први сет је Ђоковић одиграо маестрално, али није успео да одржи толико висок ритам цео ток сусрета, као што је урадио са Шардијем.

         - Мада сам добио тај први сет са 6:1, знао сам да неће бити тако лако после. Користио сам неке његове грешке, али сам и морао напорно да радим за своје сервис гемове у наставку. Имао сам и одређених проблема на 5:3 када сам сервирао за меч, правио сам дупле грешке, али сам све то превазишао.

         Новак ће имати дан одмора како би се спремио за дуел са Чехом, који се у понедељак прилично намучио са Бернардом Томићем - савладао га је 7:6, 6:7, 6:4, 6:4.

         - Бердих ме је добио у полуфиналу Вимблдона 2010. Шта да кажем, играм против момака са којима баш и немам добар скор. Међутим, приказујем добар тенис, можда и бољи него у 2011, имам велико самопоуздање када излазим на терен и надам се да ћу и у том мечу моћи да тријумфујем - закључује Ђоковић, који је је погодио 13 асова, имао три дупле, уз проценат прве серве од 65 одсто. Од 13 брејк шанси искористио је шест, 15 поена је остварио на мрежи, а имао је и 39 винера, уз 16 неизнуђених грешака.

         Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари