Виландер хвали Новака и поставља питање

ДА ЛИ ЈЕ ФИЗИЧКИ СПРЕМАН ДА ИЗДРЖИ ДВЕ НЕДЕЉЕ НА РОЛАН ГАРОСУ,

ПИТА ШВЕДСКИ ВЕТЕРАН

Новак Ђоковић

        „Публика је била одушевљена Новаковом игром“, рекао је бивши грен слем шампион и дугогодишњи тениски аналитичар Јуроспорта, шведски ветеран Матс Виландер.

        Човек, који је током претходних неколико сезона стекао репутацију углавном критикујући Ђоковића и умањујући значај његових резултата, у последње време значајно је променио став према српском асу и почео у суперлативима да говори о њему, што се отприлике поклопило са Новаковим падом у форми и силаском са првог места ATP листе.

        Виландер је Ђоковића сачекао у понедељак на „Филип Шатрије“ стадиону у Паризу и интервјуисао га после победе нашег аса у 1. колу, у мечу са Марселом Гранољерсом, а када је дошло време за Виландерову ауторску емисију: „Game, set and Mats“, Швеђанин је наставио са похвалама...

        „Новак је рекао да је другачији осећај вратити се на Ролан Гарос први пут као бранилац титуле јер је притисак огроман. Био је то тежак меч против неуобичајеног играча као што је Марсел Грањолерс, али резултат је био одличан“, рекао је Виландер и додао:

        „Публика је на крају меча Новака поздравила невероватним овацијама - знамо да је на овакав начин публика поздрављала Роџера Федерера и Рафаела Надала, а данас су овације биле намењене Новаку Ђоковићу. Мислим да је Новак сада на добром путу, Андре Агаси ће му помоћи“, истакао је, али и поставио питање Ђоковићеве физичке снаге и кондиције…

        „Питање је само колико он времена проводи у теретани? Да ли је физички спреман да издржи две недеље на Ролан Гаросу?“

        Ове године, партнер Виландеру у коментарисању другог по реду грен слем турнира је још један ветеран, шпански ас Алекс Кореча, који је током каријере два пута стизао до финала Ролан Гароса и једно време био други на ATP листи.

        „Мислим да је Новак направио добар потез тиме што је за тренера узео неког као што је Андре Агаси. Од велике је помоћи када можете да се консултујете са неким ко је пре вас био у сличној ситуацији“, рекао је Кореча.

        „Новак је победио на већини турнира и он сад тражи нове изазове, а управо Андре Агаси му може дати доста нових идеја. Андре и Новак имају сличан стил игре, па мислим да Новак може да се поистовети са својим новим тренером на терену. Верујем да је ово добра комбинација - нисам сигуран колико ће дуго радити заједно, али мислим да је добро за тенис као спорт то што је Андре поново на терену“, истакао је Кореча.

        Ђоковић ће одбрану титуле освојену 2016. године наставити у среду, када ће му ривал у 2. колу бити португалски тенисер Жоао Соуза, који је на старту после некоректног понашања и одбијања да настави меч због једне судијске одлуке, на крају, успео да избаци Јанка Типсаревића.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари