Веома тежак жреб за Новака на Вимблдону

МОГАО БИ ВЕЋ У 3. РУНДИ ДА ИГРА СА ДЕЛ ПОТРОМ, У ЧЕТВРТФИНАЛУ СА ТИМОМ, А У ПОЛУФИНАЛУ СА ФЕДЕРЕРОМ

Новак Ђоковић

        Новак Ђоковић, четврти играч света и други носилац на Вимблдону, добио је тежак жреб за трећи Гренд Слем сезоне.

        Троструки шампион на теренима All-England Club могао би већ у трећој рунди да се састане са Хуаном Мартином дел Потром, у потенцијалној четвртини финала са Домиником Тимом, који га је зауставио у истој фази Ролан Гароса, а у полуфиналу са Роџером Федерером.

        Наравно, претходно мора да савлада Мартина Клижана на старту такмичења, односно бољег из дуела између Адама Павлашека и Ернеста Ескобеда.

        Истовремено, Федерер креће у поход на осми рекордни пехар против Александера Долгополова, Делпо ће играти са Танасисом Кокинакисом, док се Тим састаје са Васеком Поспишилом.

        На другој страни жреба налазе се први носилац и играч света Енди Мари, који ће одбрану титуле започети против квалификанта, и Рафаел Надал, коме ће ривал бити Џон Милман, односно Стан Вавринка и Марин Чилић.

        Што се осталих српских представника тиче, Виктор Троицки је за противника у првој рунди добио Флоријана Мајера, Јанко Типсаревић Џереда Доналдсона, док ће Душан Лајовић имати лакши посао против квалификанта, али ће већ у другом колу на Федерера или Долгополова.

        Наградни фонд на овогодишњем Вимблдону, који се игра од 3. до 16. јула, износи 14.840.000 фунти.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари