Велика петорка од понедељка поново на врху

МАРЕЈ, ЂОКОВИЋ, ВАВРИНКА, НАДАЛ И ФЕДЕРЕР ОД ПОНЕДЕЉКА ОПЕТ

У ТОП-ПЕТ НА ATP ЛИСТИ

Новак Ђоковић и Роџер Федерер

        БОРИС Бекер је са 17 година узео Вимблдон, Мартина Хингис са 16 освојила три од четири гренд слема у једној сезони, а данас „наде“ у 20. или 25. не могу ни до мастерс титуле. Раонић је некако догурао до трећег места, Нишикори до четвртог, али у понедељак ће ATP листа опет изгледати као да нико осим Ђоковића, Мареја, Надала, Федерера и Вавринке не игра тенис последњих десет година.

        Поновним сусретом ових „дечкића“ од тридесетак и кусур година у топ-пет места на листи биће срушена два мита. Први о томе да постоји велика тројка или четворка, не то је петорка са Стеном као пуноправним чланом и други - да постоје неки нови клинци који могу да им парирају.

        Роџер је сезону почео на 16. месту. У Аустралији је као 17. носилац узео 18. гренд слем пехар, а за три месеца је доспео до четврте или пете позиције (чека се расплет у Мајамију). Новак је у 2017. ушао са 9.850 бодова предности у односу на Швајцарца, а у понедељак ће имати тек око 3.000. Сумња ли још неко да најбољи играч у историји може да се врати на прво место у 35. години?

        - Да ме је неко у септембру питао: шта је реалније, Трампова победа на изборима, грешка током проглашења најбољег филма на додели Оскара или да Федерер освоји Мелбурн и опет постане доминантна фигура у тенису, само бих се насмејао - пише тениски аналитичар Мајкл Стеинбергер.

        У својој колумни на сајту tennis.com, он игру Швајцарца у прва три месеца 2017. пореди са халуцинацијом. Неколико удараца у четвртфиналу Мајамија против Бердиха су била за трљање очију.

        - Не можете да верујете у оно што видите. Уживајте у том осећају док траје - наводи Стеинбергер.

        Он отписује Надала, тврдећи да није више исти људски „булдожер“ као пре пет година, иако је и „бик са Мајорке“ имао солидни старт сезоне. Ипак, ATP караван се баш после Мајамија сели на шљаку, Рафино природно станиште.

        Федереру је припао Аустралијан опен и Индијан Велс, догурао је до завршнице Мајамија, а Надал се тек спрема да дода гас. Да ли следи одговор Ђоковића и Мареја, или ће Стен опет да спасава меч-лопте у другом колу, а онда освоји неки гренд слем? Или ће неко нови да се избори за највеће трофеје? Док је велике петорке, на то последње питање можда неће бити одговора.

АКТУЕЛНА ATP ЛИСТА

        1. Енди Мареј 12.005
        2. Новак Ђоковић 8.915
        3. Стен Вавринка 5.705
        4. Кеи Нишикори 4.730
        5. Милош Раонић 4.480
 

ЛИСТА ОД ПОНЕДЕЉКА

        1. Енди Мареј 11.960
        2. Новак Ђоковић 7.915
        3. Стен Вавринка 5.785
        4. Роџер Федерер 4.665
        5. Рафаел Надал 4.495
 
        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари