Вавринка о Ђоковићу: Па, човек је крварио!

ЗА МЕНЕ ЈЕ ПОТПУНО НОРМАЛНО ДА НЕКО У ТАКВОЈ СИТУАЦИЈИ ОДМАХ ТРАЖИ ПОМОЋ ЛЕКАРА

        Сваки иоле важан меч најчешће остави бар неколико контроверзи иза себе, понекад и без разлога, али када милиони нешто гледају, онда је и логично да немају сви исти став.

        Тако је било и са недавним Ју-Ес опеном, нарочито после финала у коме је Новак Ђоковић био принуђен да два пута тражи помоћ лекара. Неки, међу којима и Џон Мекинро, нападали су шампиона да није имао право на то, па чак и да је то урадио како би се прибрао у финишу меча, али Ноле је најважнију одбрану добио од - Вавринке.

        - Мене је само изненадио тренутак у коме је то тражио јер није то урадио у тренутку паузе због промене страна, али када је други пут затражио интервенцију, што није по правилима, објаснили су ми да му ноге крваре. За мене је потпуно нормално да неко у таквој ситуацији одмах тражи помоћ лекара. Заиста немам никакав проблем са тиме.

        Швајцарац додаје да су организатори направили грешку што нису обавестили све на стадиону шта се дешава.

        - Када је Ноле други пут позвао лекара, мени су рекли да крвари и да не желе да оставе тако, али требало је рећи и публици у чему је реч.

        Вавринка оправдава Ђоковића и зашто није чекао паузу.

        - Знам да многи играчи покушавају да злоупотребе правила, али знам и колико пута се дешава да играте упркос болу а он онда постане толико неиздржив да морате да станете.

        Колико је Новаку било тешко види се и из Твитера једног познатог америчког новинара који је после финала разговарао са Маријаном Вајдом.

        - Морали су да му ишчупају нокте - пренео је речи словачког стручњака. - Било је ужасно.

        Међутим, последице овог догађаја и даље

        Јуче је свој допринос дао и Ник Кирјос коме је текла нос током дуела у Дејвис купу, али он није одмах тражио помоћ лекара.

        - Нисам ја Новак да прекидам игру због крварења - пецнуо је Аустралијанац, али од њега се ионако увек свашта може очекивати.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари