Вашингтон: Нови преокрет уморне Бојане

САМО ШТО ЈЕ ДОПУТОВАЛА У „ДИ-СИ“ ИЗ БАКУА, ЈОШ ПОД „ЏЕТ ЛЕГОМ“, ДОШЛА ЈЕ И ДО ДРУГЕ ПОБЕДЕ ПОСЛЕ ГУБИТКА ПРВОГ СЕТА

Бојана Јовановски

        Одлични резултати за Бојану Јовановски у последње две недеље.

        После финала турнира у Бакуу, наша тенисерка брзо се адаптирала на „џет лег“ и забележила другу победу у Вашингтону и то после преокрета.

        У првом колу турнира вредног 250 хиљада долара, Јовановски је после 7:6 у првом, победила квалификанткињу Оливију Роговску 7:5, 7:5 у наредна два сета, док је у другом колу добила трећи узастопни меч против Румунке Соране Кирстее.

        После 4:6, у првом сету, Јовановски је добила наредна два резултатом 7:5, 6:3.

         „Сорана је јак играч. Морате да будете фокусирани, да играте агресивно и да јој не пружате шансе, јер она увек може да се врати. Играла сам добро данас, нарочито у трећем сету“, рекла је Јовановски.

        Она је губила 1:0 у сетовима и имала брејк заостатка у другом, пре него што је пронашла игру за пласман даље. Преокрет је направила експресно, не само са освојеним другим сетом, већ и резултатом 4:1 у трећем - у тој серији одузела је три узастопна сервиса противници.

         „Напорно ми је, уморна сам, јер ме удара џет лег од пута из Бакуа. Само што сам стигла, а већ сам одиграла по три сета у оба меча. Али, борила сам се до краја и срећна сам због тога“.

        Она ће се за улазак у четвртфинале борити против Новозеланђанке Марине Ераковић, која је претходне ноћи по нашем времену победила Американку Шелби Роџер резултатом 6:3, 6:4. Биће то прилика за 22-годишњу Јовановски да се реваршира четири године старијој ривалки за пораз у Акапулку ове сезоне, када је било 1:6, 4:6.

        У мечевима са Кирстеом, Јовановски је уписала трећи узастопни тријумф од пораза на бирмингемској трави 2013. године: Гвангжу, Пекинг, Вашингтон, па сада води 4:3 у међусобним дуелима. Надигра ли и Ераковићеву, Српкиња ће у полуфиналу ићи на бољу из дуела Луси Сафарова - Куруми Нара.

        Наградни фонд на турниру у Вашингтону износи 250.000 долара, од којих ће 43.000 припасти победници.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари