Вајда: Новак је, као и сви ми - људско биће…

МИСЛИМ ДА ЈЕ ПАУЗА ДОШЛА У ПРАВОМ ТРЕНУТКУ И ДА ЈЕ БИО У ПРАВУ ШТО СМО ПРЕКИНУЛИ САРАДЊУ

Новак Ђоковић и Маријан Вајда

        Новак Ђоковић однедавно поново сарађује са Маријаном Вајдом. После најтежег и најдужег периода ван тениса, српски тенисер је одлучио да у свој стручни штаб врати тренера са којим је освојио све трофеје у каријери.

        Вајда је у априлу, после турнира у Монте Карлу поново постао Новаков први тренер, непуних годину дана након завршетка 11 година сарадње.

        Повратком Вајде многи су оценили да се Ђоковићева игра побољшала.

        Словак је на Ролан Гаросу објаснио зашто је дошло до прекида са Ђоковићем прошлог маја.

        „Мислим да је пауза дошла у правом тренутку и да је Новак био у праву што смо прекинули сарадњу“, прво је објаснио Вајда.

        „Постигли смо заједно невероватан успех. Када освојите сва четири гренд слема запитате се шта више можете да учините на професионалном плану“, рекао је Вајда и тако открио да дели мишљење Бориса Бекера, још једног Новаковог тренера који је навео да је српски ас после освајања Ролан Гароса 2016, када је комплетирао гренд слем пехаре, изгубио интересовање за тенис.

        „Новак је фантастичан. Увек је покушавао да постигне највише могуће у овом спорту, али је желео и да посвети време својој породици, да ужива у томе. Постоји и друга страна живота, а Новак је, као и сви ми, људско биће“, навео је Вајда.

        Он је рекао да му је тешко пао растанак са Ђоковићем, али да је пронашао и добру страну свега тога.

        „Емотивно сам патио, што је било и очекивано, јер смо толико тога проживели заједно. Али искрено, био сам и срећан што сам се коначно вратио кући. Била ми је потребна пауза после дугог низа година сталних путовања. Желео сам да будем са својом породицом, са пријатељима, да идем у риболов и уживао сам у томе. Са Новаком сам остао у контакту, баш као што чланови породице увек комуницирају“.

        Словачки стручњак објаснио је да је почетком априла примио поруку од Ђоковића, која је била другачија од оних које је добијао од када су прекинули сарадњу.

        „Новак ми је послао поруку у којој ме је питао шта мислим о његовој игри. То је било паметно. Шта сам могао да му одговорим после једногодишње паузе? Нисам очекивао да ме позове да се вратим, јер он је за мене шампион и увек ћу га тако гледати. Искрено сам га питао да ли стварно жели да се вратим? Да је имао било какву сумњу у то, данас не бих био овде“, навео је Вајда.

        Рекао је да је након тога замолио Ђоковића да му да неколико дана да размисли.

        „Тражио сам од Новака да ми да мало времена да разговарам са породицом пре него што донесем одлуку. А у ствари одмах сам знао одговор“.

        Каже да дугорочне планове нису правили.

        „Видећемо шта ће бити. Нема притиска ни са једне стране. После Ролан Гароса ћемо сести и поразговарати. Једно је сигурно - желим да останем уз Новака што је дуже могуће“, јасно је поручио Маријан Вајда.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари