Вајда: Ђоковић је ,платио цену’ за Ролан Гарос

КАДА ОСВОЈИШ СВЕ, КАКО ДА НАЂЕШ МОТИВ ЗА ДАЉЕ? НОВАК ЈЕ ДОШАО

ДО ТАЧКЕ: „ОК, А ШТА САДА?“

Маријан Вајда и Новак Ђоковић

        Ако неко зна шта се дешава са Новаком Ђоковићем онда је то свакако Маријан Вајда. Словак, који је практично створио српског тенисера је најбољи саговорник за тренутну стање другог играча света. Србин од Ролан Гароса бележи знатно слабије резултате, али то не брине Вајду.

        - Не, нисам забринут. Новак је освајањем Ролан Гароса држао истовремено сва четири грен слема, што није успело ником још од Рода Лејвера. Он је сву своју енергију уложио у турнир у Паризу и то га је исцрпло. Концентрација му је опала. После толико много година сталних успеха, знали смо да ће до тога доћи и зато га нисмо превише притискали. На овом нивоу, потребна је екстремна концентрација сваке недеље. Енди Мари је урадио доста тога, заслужио је да постане број 1, али ће Новак увек бити ту, рекао је Маријан Вајда у интервјуу за „Ле Паризијен“.

        Словачки стручњак истиче да је пораз у Рију највише утицао на Ђоковића, који није крио разочарење раном елиминацијом на Олимпијским играма.

        - Пораз на старту Олимпијских игара у Рију га је баш погодио. Уз то, имао је и повреду зглоба. Због свега тога пласман у финале Ју Ес опена је био право чудо. Волео бих да не заборави чињеницу да је пласман у финале грен слем турнира исто велики успех. Да, ова сезона је била веома тешка, али то смо и очекивали због Ролан Гароса. Доживели смо тај прелепи резултат, прелепе тренутке, али смо потом и ,платили цену’ тога. Људи причају да је Новак у кризи, али је немогуће побеђивати стално.

        Вајда напомиње да Новак као и други тенисери није машина и да некада професионални тенис зна да буде изузетно суров.

        - Роџер, Рафа, Новак и Енди су навикли да буду у врху све ове године, али и они су људи, имају своје животе ван тениса, тако да је све што им се дешава потпуно нормално. Није Новак одједном престао да воли тенис, па је то сада проблем, већ мора само да пронађе прави ниво концентрације. Он и даље воли да тренира, све ради како треба, зато нема никакве драме. Људи тумаче ствари на начин како они желе да виде Новака, а не какав он заиста јесте. Многи га виде само као непобедивог тенисера, богатог и славног. Подсетићу вас само да је Бјерн Борг у 26. години престао да игра, јер му је притисак био неподношљив. Новак је у једном моменту дошао до тачке када је рекао: „Ок, а шта сада?“. Када освојиш све, како да нађеш мотив за даље.

        На крају Словак истиче да Пепе Имаз није ново лице у стручном штабу српског тенисера.

        - Новак се у једном моменту осетио преоптерећен стресом и желео је да га се ослободи. Он је и раније радио са Пепеом, ништа ту није било ново. Једини циљ свега тога је био да се Ђоковић ослободи стреса кроз медитацију. Све друго, приче о контроли ума и таквим стварима су биле потпуно претеривање - рекао је Вајда.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари