US Open: Ђоковић фуриозно до четвртфинала

РЕКАО ДА ЈЕ МЕЧ ОСМИНЕ ФИНАЛА ПРОТИВ ШПАНЦА МАРСЕЛА ГРАНОЉЕРСА ЈЕДАН ОД НАЈБОЉИХ У ЊЕГОВОЈ КАРИЈЕРИ КАДА ЈЕ US OPEN У ПИТАЊУ

         Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у чевртфинале US Open-а савладавши у четвртом колу Шпанца Марсела Гранољерса са 6:3, 6:0, 6:0.

         Ђоковић је за само сат и 19 минута почистио са терена тренутно 43. играча на АТП листи.

Српски тенисер је доминирао током целог меча, не допустивши противнику ни најмању шансу да направи изненађење.

         Колико је Ђоковић био суров према Шпанцу говори податак из првог сета у којем није изгубио ниједан поен на свој сервис.

         Гранољерс је парирао у само неколико гемова првог сета, али је први рекет света убрзо преузео инцијативу и сасвим заслужено дошао до 18. грен слем четвртфинала у каријери.

         Ђоковић ће у борби за полуфинале играти против Руса Михила Јужног, који је био бољи од Асуталијанца Лејтона Хјуита са 6:3, 3:6, 6:7(3:7), 6:4, 7:5.

         Биће то њихов девети сусрет, а српски тенисер води са 5:3 у међусобним дуелима.

Ђоковић: Све је функционисало најбоље

 

         Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да је меч осмине финала против Шпанца Марсела Гранољерса један од најбољих у његовој каријери када је US Open у питању.

         „Одиграо сам један од бољих мечева у каријери када је овај турнир у питању. Све је функционисало, сваки део игре и то је велико охрабрење пред нове дуеле. Свестан сам чињенице да ће како турнир буде одмицао све тежи противници бити преко пута мене, али задовољан сам како за сада ствари стоје”, рекао је Ђоковић после меча.

         Он је додао да тренутно осећа велико самопоуздање и да је то последица његове добре игре.

         „Последње две три године су импресивне за мене, очекујем да играм на највишем нивоу, али не треба заборавити на остале противнике, Рафела Надала и Ендија Мареја, који такође постижу добре резултате”, поручио је Ђоковић.

         Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари