ТСС: Дејвис куп меч са Хрватима у Краљеву

КОНАЧНА ОДЛУКА ЋЕ БИТИ ДОНЕТА НАКОН ИНСПЕКЦИЈЕ ITF,

МЕЧ НА ПРОГРАМУ ОД 6. ДО 8. МАРТА 2015. ГОДИНЕ

          Тениски савез Србије (ТСС) саопштио је да постоји велика жеља да се меч Дејвис купа са Хрватском игра у Краљеву, али да ће коначна одлука бити донета након инспекције Међународне тениске федерације (ITF).

          Делегација ТСС предвођена селектором Богданом Обрадовићем посетила је у среду Краљево и добила уверење градских власти да ће нова Хала спортова, капацитета 3.300 места, испунити све неопходне услове.

          - После жреба за прво коло Светске групе Дејвис купа ТСС је добио понуду три града да буду домаћини. У Нишу и Новом Саду већ су играни мечеви Дејвис куп, па је делегација ТСС на челу са селектором Богданом Обрадовићем посетила Краљево. Утврђено је да град са својим капацитетима испуњава услове да буде домаћин, али то је тек први, свакако неопходан, али још недовољан услов да се донесе коначна одлука - истиче се у саопштењу ТСС.

          ТСС наводи да ће Краљево и нову дворану у том граду ускоро посетити техничко-стручна служба ТСС, па тек после њиховог прецизног извештаја према ITF-у, стићи ће и комисија Међународне тениске федерације.

          - Тек на основу свих ових извештаја и докумената Управни одбор ТСС донеће коначну одлуку о граду домаћину. Дакле, информација у делу медија да је већ донета одлука пренета произвољно - закључује се у саопштењу ТСС и констатује да је селектор Обрадовић подржао кандидатуру Краљева, због сјајне спортске историје и публике какву има мало који град, посебно што и најбољи српски тенисер Новак Ђоковић сматра да ће у дуелу са Хрватима публика бити изузетно важан фактор.

          Меч првог кола Светске групе Дејвис купа између Србије и Хрватске на програму је од 6. до 8. марта 2015. године.

          Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари