Троицки: Тешко је да одмах буде стари Ноле…

АЛИ ОСЕЋАМ КОД ЊЕГА ДА ЖЕЛИ, НИЈЕ БИЛО ДОБРО У БАРСЕЛОНИ,

АЛИ У МОНТЕ КАРЛУ ЈЕСТЕ ДОСТА БОЉЕ

Новак Ђоковић и Виктор Троицки

        Српски тенисер Виктор Троицки каже да се од Новака Ђоковића не може одмах очекивати да буде на врхунском нивоу, али да ће се сигурно вратити где му је место.

        Троицки је истакао да Ђоковић изгледа много боље него пре неколико месеци и да је само питање тренутка када ће почети да побеђује у серијама.

        „Полако, али сигурно, мислим да се враћа. Није још то - то, али не може ни да буде. Тешко је да одмах буде стари Ноле који је разбијао, али осећам код њега да жели. Није било добро у Барселони, али у Монте Карлу јесте доста боље“, рекао је Троицки.

        Новак је у међувремену вратио тренера Марјана Вајду, као и кондиционог тренера Гебхарта Фила Грича.

        „Са њима је имао највише успеха и, када су они ту, има највише самопоуздања, а то му је тренутно неопходно“.

        У међувремену, и Виктор се мучи са формом.

        „Тај пласман је чињеница и нисам задовољан тиме, али полако крећем да се враћам. Резултатски још не, али се дешавало многим играчима - падови у каријери током којих не проналазе решења у тренутку. То се и мени дешава, али осећам задовољство на терену, иако губим мечеве. Осећам да се враћам и верујем да ћу ускоро бити онај прави Виктор - борац који жели да побеђује и даје максимум за тријумф. Најважније да уживам на терену и у тенису, јасно је да у последњем периоду није ишло. Доста сам размишљао шта и како, направио мале промене и мислим да ће кренути набоље“.

        Пад на 71. место резултат је проблема који су га пратили од почетка 2018. године.

        „Имао сам проблема са рекетом, али не бих о томе да причам. Сада је све решено“.

        За крај, открио је план за следећих неколико недеља.

        „Играм прво у Истанбулу, потом квалификације за Рим и Мадрид, после чега иде Ролан Гарос. Након тога иду турнири на трави, али сам сада у Европи и надам се бољим резултатима“, закључио је Троицки.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари