Троицки после велике борбе славио у Паризу

ИЗБОРИО СА ВЕЗАНИМ МЕЧ ЛОПТАМА ЗА ФРАНЦУЗА, А ОНДА ПРОНАШАО ПУТ ДО ПОБЕДЕ

Виктор Троицки

        Виктор Троицки одбио је да заврши сезону овог уторка поподне.

        Адријан Манарино имао је две везане меч лопте за пласман у 2. коло Мастерса у Паризу, али се наш тенисер с њима успешно изборио, увео меч у тај-брејк трећег сета и потом искористио трећу од три везане меч лопте за меч са (5) Кеијем Нишикоријем.

        Троицки - Манарино 6:4, 3:6, 7:6 (7:5).

        Меч је трајао два сата и 22 минута.

        При резултату 4:5 у трећем сету, Манарино је добрим сервисима стигао до две везане меч лопте, али му се онда лева рука буквално укочила, почео је само да „убацује“ сервисе, и то углавном друге, у поље нашег тенисера, који је то искористио и везао четири поена у низу за своју прву брејк лопту у трећем сету, али је ту шансу олако испустио.

        Други сервис 28-годишњег Француза, који је дан раније у игри парова са Квентином Елисом, избацио Новака Ђоковића и Ненада Зимоњића у првом колу, Троицки је закуцао у мрежу, али је имао срећу да добије још једну прилику у истом гему коју је искористио, избегао пораз и крај сезоне и потом у наредном гему сачувао брејк лопту за вођство од 6:5.

        Није успео и други пут у низу да направи брејк, тако да је меч отишао у тај-брејк у којем је Србин имао три везане меч лопте и искористио трећу на свој сервис након што је пре тога помислио да је одсервирао ас, али је главни судија „позвао“ нец.

        Није га то узнемирило, и из поправног је поново одсервирао добро, Манарино није успео да врати лоптицу у поље нашег аса, па је уследила његова бурна прослава победе по којој се видело колико му је значило да добије данас.

        Троицки није играо добро, грешио је, у првом и другом сету пропустио је неколико не само брејк, већ и гем лопти, којима је могао да савлада 60. тенисера света и раније, али никада није касно за пролаз даље нарочито када се хода по жици званој меч лопта за ривала.

        У дуелу са Нишикоријем, Троицки ће имати улогу аутсајдера, али он се у њој некада боље сналази него када се очекује да добије меч рутински, што најбоље зна Рафаел Надал.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари