Троицки: Америчка публика ништа не цени!

ПОСЛЕ ЧЕСТИТКИ УПУЋЕНИХ РИВАЛУ, ИМАО ЗАМЕРКЕ И НА ПОЈЕДИНЕ СУДИЈСКЕ ОДЛУКЕ

   Виктор Троицки

        Други тенисер Србије Виктор Троицки поражен је у другом колу Отвореног првенства САД од Американца Џереда Доналдсона (3:0), којем је честитао на заслуженој победи.

        - Нисам био најсвежији, али то није оправдање, опоравио сам се колико-толико. Кренуо сам добро, али после је он почео да игра фантастично - погађао је невероватно, дефинитивно ме је разбио својом нападачком игром. Био је агресиван и заслужено је победио - рекао је Троицки за „Б92”, додавши да су услови за игру били мало тежи.

        - Имао је времена да се размаше и све је погађао - изненадио ме бекхенд паралелом, мислио сам да му је бекхенд слабији од форхенда. Има бољи бекхенд од мог, обично бекхенд на бекхенд имам самопоуздања да играм било с киме, али он ме је сада разбио.

        После честитки упућених ривалу, српски тенисер имао је замерке на понашање публике и поједине судијске одлуке. Виктору су засметали звиждуци са трибина, због тога што је затражио медицински тајм-аут услед проблема са жуљевима.

        - После четири и по сата играња у првом колу, уз спарно време сада, кожа лако пуца, имам по три жуља и на нози и на руци. Америчка публика не зна ништа да цени и не зна да се понаша - криво ми је што су ми звиждали без икаквог разлога, вероватно нису ни знали да сам играо пет сетова по највећој врућини у првом колу. Не замерам им, навијали су за свог играча, али било ми је криво што су ми звиждали - истакао је Виктор, додавши да су линијске судије били на страни домаћег тенисера.

        - Било је пуно грешака линијских судија. Терен нема „хок-ај“, мислим да смо намерно играли тамо јер знају да ће ме испровоцирати лако ако буде лоших одлука. Сигуран сам у три катастрофалне одлуке у важним тренуцима - на 4:2 и 15:30 у првом сету, одсервирао сам чист ас, проверио сам траг, видљив је. У другом сету када сам имао шансу да се вратим на 0:30 на његов сервис... Главни судија се правдао се су те лопте биле од њега, али рекао сам му да је одрадио лош посао јер ниједном није направио корекцију, а очигледно је да су линијске судије фаворизовале америчког играча - закључио је Троицки.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари