Тријумф Шарапове на Ролан Гаросу

А ЈОШ ЋЕ ОД ПОНЕДЕЉКА ПОНОВО БИТИ ПРВА НА WТА ЛИСТИ

  • У Паризу је убедљиво савладала Сару Ерани са 2:0 (6:3, 6:2), за само 88 минута игре, али се Италијанка, упркос поразу, први пут нашла међу десет најбољих на WТА листи
  • Мислила сам, када сам освојила Вимблдон са 17 година, да ће ми то бити најдражи тренутак у каријери. Али, када сам данас пала на колена од узбуђења, схватила сам да је ово јако посебан тренутак, и више од тога, рекла је Марија Шарапова, којој је ово 27. титула у каријери

         ПРВИ пут у каријери најбоља руска тенисерка Марија Шарапова је освојила Ролан Гарос. А још ће од понедељка поново бити прва на WТА листи.

         Она је у финалу грен-слема у Паризу савладала Италијанску Сару Ерани са 2:0. По сетовима - 6:3, 6:2, а за то је било довољно само 88 минута игре.

         Шарапова је, тако, стигла и до последње грен-слем титуле која јој је недостајала, пошто је 2004. године освојила Вимблдон, две године касније US Open, а 2008. године и Australian Open.

         Постала је тако десета тенисерка у историји којој је то пошло за руком.

         „Мислила сам, када сам освојила Вимблдон са 17 година, да ће ми то бити најдражи тренутак у каријери. Али, када сам данас пала на колена од узбуђења, схватила сам да је ово јако посебан тренутак, и више од тога“, рекла је Шарапова, којој је ово 27. титула у каријери.

         Када је Шарапова повела 4:0 у првом сету, било је јасно да ће Рускиња оправдати улогу фаворита, коју је имала још пре почетка турнира у Паризу. Ерани је у првом сету вратила један брејк, али није могла више од тога.

         Шарапова је у другом сету узела два брејка, ниједном није изгубила свој сервис, па је на крају експресно стигла до тријумфа...

         „Верујем у своју игру. Мислим да је то један од разлога што седим овдје и што сам освојила четврти грен-слем и победила на Ролан Гаросу, зато што сам увек веровала да могу да будем боља играчица“, рекла је Шарапова.

         Без обзира на пораз у финалу, Сара Ерани је у Паризу имала сјајне две недеље, јер је осим финала у синглу тријумфовала и у дублу заједно са сународницом Робертом Винћи.

         Она ће у понедељак први пут ући међу првих 10 на WТА листи.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари