Тони Надал: Крај доминације водећег трија

РАОНИЋ, НИШИКОРИ И ДИМИТРОВ ЋЕ МОЋИ ДА ОСВАЈАЈУ НАЈВЕЋЕ ТИТУЛЕ, МИСЛИМ ДА ЋЕ И МЛАДИ НЕМАЦ ЗВЕРЕВ ТАКОЂЕ ОСВОЈИТИ ГРЕН СЛЕМ

Тони Надал

        Тони Надал, тренер и стриц Рафаела Надала, каже да је сасвим нормално то што су у 2014. години двојица нових играча освојили гренд слем титуле (Вавринка и Чилић).

        Осим о томе, Тони је говорио о могућности да Рафа престигне Федерера по броју гренд слем титула, али и о повредама шпанског тенисера.

        „Нормално је да се смањила доминација водећег трија (Ђоковић, Надал, Федерер), то што су они успевали да учине у претходних десет година заиста је невероватно. Логично је да је доминацији крај“.

        „Када Раонић, Нишикори или Димитров направе још један корак, и они ће моћи да освајају највеће титуле. Мислим да ће млади Немац Зверев (17 година, 137. на листи) такође освојити Грен слем трофеј. Тај младић је веома јак“, рекао је Тони за Л’екип.

        Федерер је до сада освојио 17 Грен слем титула, а Надал има три мање.

        „Ако се Рафа заустави на 14 гренд слем титула, то ће бити у реду. Бити срећан важније је од обарања рекорда. Ипак, да ли бих био изненађен ако на крају каријере Рафа буде имао више Слемова од Федерера? Не бих. Мислим да је могуће освојити више од 17, али неће бити лако“, сматра Тони.

        Рафаел је у претходне три сезоне пропустио по један гренд слем турнир, а Тони каже да је његовом синовцу тело доста отежало каријеру.

        „Пропустио је или је играо повређен на 11 гренд слем турнира. Федерер и Ђоковић никада не пропуштају ниједан. Теже је освојити 14 титула када играш мање од осталих. Нисам љубоморан на Федерера и Ђоковића, али мислим да је Рафаел физички осетљивији од њих. Због свог стила игре? Наравно да не! Наравно, могу да замислим да Рафа игра до 33. године као Федерер. Зашто да не? Све је питање жеље. Сетите се, поједини стручњаци тврдили су да је Рафа требало да се повуче са 24 или 25 година, као и да више неће узети ниједан Слем осим Ролан Гароса“, закључио је Тони.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари