Типсаревићев јавни тениски час за најмлађе

У АКЦИЈИ УЧЕСТВОВАЛЕ И ЈАНКОВЕ КОЛЕГЕ ИЗ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ И МЛАДЕ СНАГЕ СРПСКОГ ТЕНИСА

Јанко Типсаревић

        Јанко Типсаревић тенисер је који се радо одазива свим акцијама које раде на популаризацији белог спорта, а посебно је привржен акцијама када су у питању деца.   

        У среду у Београду, на платоу испред ТЦ Ушће (од 17:00 до 19:00 часова), Јанко је поново био са најмлађима, којима је показао основне ударце у тенису, попричао о најзанимљивијим детаљима пребогате каријере, одговарао на питања знатижељних...

        Како је навео, на идеју да се организује јавни час за децу, дошао је баш у Њујорку.

       „Тамо се организују слична дружења за децу. Не сећам се да ли се то икад десило код нас, да најмлађи имају прилику да играју са својим идолима . На срећу сазнао сам да су моје колеге и колегинице у Београду и ево нас. Желимо да наставимо традицију добрих играча, а једини начин је да много деце игра тенис и да овај спорт буде доступан деци. То је и политика моје тениске академије“, поручио је Типсаревић.

        Прослављени Дејвис куп репрезентативац Србије и његова тениска Академија, организовали су манифестацију - јавни тениски час за децу, под називом „Наша мисија - радост дечије игре“.

        Акцију су подржали и у њој учествовали и Јанкове колеге из репрезентације (Ненад Зимоњић, Виктор Троицки, Душан Лајовић, Бојана Јовановски, селектор Богдан Обрадовић...), као и младе снаге српског тениса, међу којима и најбоља јуниорка Србије, 15-годишња Олга Даниловић.

        А деца? Они су уживали у тренуцима проведеним са истинским асом, са спортистом који је оставио дубок траг у српском тенису, исписао златним словима најуспешнији период играјући за репрезентацију и за своју земљу на турнирима широм планете.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари