Типсаревић у финалу Штутгарта игра за сребрни „мерцедес”

У ПОЛУФИНАЛУ ПОБЕДИО БРАЗИЛЦА БЕЛУЧИЈА (6:4, 2:6, 6:4), РИВАЛ У ФИНАЛУ - ХУАН МОНАКО

         ШТУТГАРТСКИ  мелем за вимблдонске ране.

         Српски рекет број два Јанко Типсаревић стигао је на турниру у Штутгарту до свог првог овогодишњег финала. Штавише:  до свог првог финала на шљаци.

         У полуфиналу је савладао Бразилца Белучија са 6:4, 2:6, 6:4.

         А Томаз Белучи је био веома опасан противник на таквој подлози. Осетило се то највише у другом сету, када је брзо повео са 2:0 и убедљиво га – без обзира на повратак у сет нашег тенисера и изједначење на 2:2 – привео крају са 6:2.

         Меч је био препун преокрета и промена форме у ком је осми тенисер света био чвршћи и борбенији, чак и када је чинио пропусте и двоструким грешкама на сервису од готовог правио вересију.

         Цех за једну од дуплих грешака платио је Типсаревићев рекет, па је после меча објаснио да има целу колекцију сломљених рекета многих тенисера из светског врха, којима ће украсити винарију у кући.

         Одмах после тога, лако је заборавио други сет, узимајући сервис противнику већ на почетку трећег. И даље није ишло лако, а искористио је тек трећу меч-лопту, на радост својих многобројних навијача у Штутгарту.

         Водитељ није могао да прескочи питање да ли он и супруга размишљају о сребрном мерцедесу на постољу крај терена, намењеном победнику:

         „Много ме људи то пита, вероватно зато што сам први носилац. Већ сам једном узгубио порше у финалу, не желим да се то деси и са другим аутомобилом. Што се тиче супруге, волео бих да јој то буде мој поклон за годишњицу брака...”

         Типсаревићев противник финалу биће победник другог полуфиналног меча, Хуан Монако, који је био други носилац.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари