Типсаревић: И даље ми фали доза сигурности

ИМАМ ДОВОЉНО ЗА ДЕФАНЗИВУ АЛИ НЕМАМ ЗА ОФАНЗИВУ, МОРАМ ДА БУДЕМ АГРЕСИВНИЈИ

Јанко Типсаревић

  • Јанко Типсаревић, карика која недостаје у ланцу који везује српски и светски тенис. Карика која би сигурно донела бар још једну Салатару Двајта Дејвиса, бар још једно место у топ тену, бар још неколико ATP титула, бар још неки успех на грен слемовима

        Једини наш играч, поред Новака Ђоковића, који је ушао у првих десет светског тениса, повредио се када је био на врхунцу.

        Још сада већ веома далеке 2013.

        У Мелбурн је тог јануара стигао непоражен, осокољен титулом у Ченају, први пут у каријери стигао у осмину финала Аустралијског опена и предао се Шпанцу Алмагру.

        Ко је тада могао да помисли да следеће четири године неће одиграти ниједан меч у Мелбурну. Није на време схватио озбиљност повреде, играо је уз помоћ инјекција и ситуација се све више погоршавала.

        У 2014. није одиграо ниједан меч, у 2015. и 2016. је мало играо а више се лечио од нових здравствених проблема, па чак и тумора на стопалу.

        Али када су многи почели да га отписују, Јанко је поново заблистао. Још не као некада, али начин на који је почео 2017, обећава да ће Србија ускоро добити још једног аса, али не из ешалона младих него - искусних.

        Типсаревић је протеклих дана био у Београду, спремао се за наставак сезоне, а једно поподне је искористио за интервју. Кад ово будете читали, већ ће увелико тренирати под врелим сунцем Јужне Америке.

        Одлично сте почели сезону узастопним титулама на челинџеру у Банкгоку?

        - Супер је кренуло, драго ми је да су се припреме исплатиле. Јако ми је важно да сам паметно поступио и раније завршио прошлу сезону не јурећи поене да будем у главном турниру Аустралијског опена. Узео сам 7,5 недеља да се спремим баш као што треба и та физичка припремљеност ми је јако помогла у тешким временским условима у Бангкоку.

        Шта вам је сада најтеже?

        - Тренутно највећи проблем је да нађем игру коју сам имао када сам био на врхунцу. Најбитније да ме ништа не боли, да имам самопоуздање у своје тело, да могу да трчим, да враћам лопте, да се браним јер сам раније имао ужасан проблем због болова у ногама да се браним како треба. Форхенд, бекхенд, сервис и остало нису били проблем. Али ми и даље ми фали доза сигурности да будем агресивнији у датим моментима на терену јер знам да ова солидна игра која ми је донела два челинџера неће стићи далеко на ATP туру.

        Значи, сада је напад проблем?

        - Да. Имам довољно за дефанзиву али немам за офанзиву. У Бангкоку сам играо пасивно, не превише, него колико треба. Био сам физички спреман и буквално нико није могао да ме пробије са основне линије али та игра неће бити довољно добра да на ATP туру направим значајне резултате. Победићу коло-два али морам да будем агресивнији и да више доминирам на терену.

        На прагу сте првих 100, што је и био циљ?

        - Не размишљам о томе. Највећа корист од повратка у 100 је растерећење приликом прављења распореда. Ако си у првих 100, одмах знаш да неколико ATP турнира можеш да играш без квалификација и можеш да направиш прелиминаран распоред. Тако, да ли сам 101. или 98. или слично, није битно. Важно је да сам у главном турниру свих грен слемова и по могућству у што више ATP турнира.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари