Типсаревић елиминисао Немца Берера, а млади Душан Лајовић Израелца Селу

Србија у четвртфиналу турнира у Санкт-Петербургу има два представника

  • Противник Типсаревића у четвртфиналу биће 53. играч света Италијан Потито Стараће, који је победио Руса Дмитрија Турсунова
  • Пласман у четвртфинале, Лајовићу је донео напредак на АТП листи од 39 места

        САНКТ ПЕТЕРБУРГ, (ФоНет) - Српски тенисер Јанко Типсаревић пласирао се у четвртфинале турнира у Санкт Петербургу, пошто је у мечу другог кола савладао Немца Михаела Берера у два сета.

        Типсаревић је први сет добио резултатом 6:3, а у другом је водио 2:0 када је Берер због повреде био приморан да преда меч.

        Противник Типсаревића у четвртфиналу биће 53. играч света Италијан Потито Стараће, који је победио Руса Дмитрија Турсунова. Њих двојица до сада су се састајали два пута и резултат је нерешен.

        Меч против Берера српски тенисер није почео добро, јер је изгубио свој сервис већ у првом гему, али је одмах реаговао, подигао ниво игре у вратио брејк у другом гему.

        У шестом гему Типсаревић је још једном противнику одузео сервис, а потом није имао већих проблема да добије два гема у којима је сервирао и реши сет у своју корист.

        Други сет Типсаревић је почео брејком, а када је потом повео 2:0, Берер се пожалио на повреду и предао меч.

        Србија ће тако у четвртфиналу имати двојицу представника, јер је међу осам најбољих ушао и Душан Лајовић, који је победио Израелца Дудија Селу.

        Пласман у четвртфинале, Лајовићу је донео напредак на АТП листи од 39 места и наредног понедељка ће бити 180. играч света. Уколико се пласира у полуфинале, биће још боље рангиран.

Душан Лајовић

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари